hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Klímadepresszió és ökoszorongás

2019. 08. 29.
A legújabb tömegpánik megelőzte a tudományt: miközben a szakma éppen a mentális betegségek közé készül felvenni, Hollandiában már segítő csoportok alakulnak a klímadepresszióban szenvedők számára. De mi az az ökoszorongás, és mit tehetünk ellene?

 

Magyarországról talán hihetetlennek tűnhet, de az amerikai tinédzserek 70 százalékát érinti a klímaváltozás következményeitől való szorongás és rettegés – az American Psychological Association felmérései szerint. Hasonló adatokat mutatnak a Yale Egyetem kutatásai is: az amerikai társadalom 70 százaléka aggódik, 29 százaléka erősen aggódik, 51 százaléka pedig tehetetlennek érzi magát a már kialakult helyzettel szemben.

Annak ellenére, hogy a klímapánik hivatalosan még nem szerepel a mentális betegségek között, a pszichológusok már ismerik a jelenséget, melynek tünetei megegyeznek a „sima” szorongáséval.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!