hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Duguláselhárítás
Vallásellenes agitprop szivárványos csomagolásban

2019. 08. 29.
A hvg.hu „Miért ne lehetne Jézus transznemű?” című augusztus 27-ei interjúja nemcsak mélységesen felháborító minden biblikus gondolkodású zsidó és keresztény számára, de ráadásul teológiailag annyira hazug, gondolati színvonalát tekintve pedig annyira alacsony is, hogy reagálnom rá az eldugult vécé pucolásához hasonló élmény intellektuálisan. Mégis el kell végeznünk, miként azt is néha.

 

Az interjú azzal a mondattal kezdődik, hogy „a szocializmus 40 évvel visszavetette a hazai teológia fejlődését”, és ezért nem befogadóak a magyar egyházak „a melegekkel szemben” (helyesen: iránt), merthogy „a Bibliát sokféleképpen lehet értelmezni”. Nos, e legutóbbi, súlyosan hazug közhelyet, amit csak a Biblia tekintetében teljesen tudatlanok között lehet eladni, annak idején éppen a kommunista vallásellenes propaganda lényegi elemeként hallottuk a legsűrűbben, éppúgy, mint mindazokat a rosszindulatú vádakat is, amelyeket a cikk további része vonultat fel. Első meglepetésem annak szól, hogy a hvg.hu hogyan süllyedhetett erre a bulvárszínvonalra, nem erkölcsileg, mert azt már kezdjük megszokni, hanem ezúttal már intellektuálisan is, uborkaszezon ide vagy oda. Eszerint a „nyugati teológia” szédítő fejlődése abban áll, hogy mára elérte a kommunista agitprop szlogenjeinek színvonalát, és 40 év késéssel eljutott arra a fenomenális teológiai felismerésre, hogy a Bibliát bárki bárhogyan értelmezheti, ahogy neki jólesik, a hvg.hu pedig ennek teret ad, mondván, „tabukat döntöttünk”. Önmagukra. Különben meg ugyan már! – fordult a világ, ma már az a tabu, amit az interjú képvisel, a ledöntése pedig az, ami alább itt következik.

A valóság ugyanis az, hogy a fenti mondat egyáltalán nem igaz, ilyet csak az állít, aki vagy nem ismeri a Bibliát, vagy tudatosan hazudik az embereknek. Sajnálatos, hogy az LMBTQ-mozgalmak már a régi goebbelsi módszert is alkalmazzák propagandájukban, miszerint ha egy hazugságot nagyon sokszor elismételnek, azt el fogják hinni az emberek; ezért vagyunk kénytelenek mi is sokadszor elismételni, hogy bárki számára, aki hajlandó figyelmesen és nyitottan végigolvasni, a Biblia egy egységes, önmagával nem meghasonlott kinyilatkoztatása az egyetlen, élő, teremtő Istennek, amelynek első nagy egysége, a mózesi Törvény – melynek erkölcsi érvényességét pedig a Szentírás egésze számtalan helyen félreérthetetlenül örökkévalónak hirdeti – kategorikusan tiltja a homoszexualitás gyakorlását mint halálos bűnt: „Férfiúval ne hálj úgy, amint asszonnyal hálnak; utálatosság az. És semmiféle barommal se közösülj, hogy azzal magadat megfertőztessed, és asszony se álljon meg barom előtt, hogy meghágja őt; fertelmesség az. Egyikkel se fertőztessétek meg magatokat ezek közül; mert mindezekkel ama pogányok fertőztették meg magukat, kiket én kiűzök tielőletek. És fertőzötté lett az a föld, de meglátogatom azon az ő gonoszságát, mert kiokádja az a föld az ő lakosait. Tartsátok meg azért ti az én rendeléseimet és végzéseimet, és ez utálatosságok közül semmit meg ne cselekedjetek, se a bennszülött, se a közöttetek tartózkodó jövevény (mert mindezeket az utálatosságokat megcselekedték annak a földnek lakosai, amely előttetek van; és fertelmessé lőn az a föld), hogy ki ne okádjon titeket az a föld, ha megfertőztetitek azt, amint ki­okádja azt a népet, amely előttetek van. Mert aki megcselekszik valamit ez utálatosságokból, mind kiirtatik az így cselekvő ember az ő népe közül.” (Mózes 3. könyve 18:22-29)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!