hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A „New Age Jézus” kampánya
Marianne Williamson, egy rendhagyó elnökjelölt-aspiráns

2019. 08. 29.
A 2020-as elnökválasztás mezőnye a demokrata oldalon igencsak színes, de talán a legkülönösebb közöttük a 67 éves Marianne Williamson bestseller szerző, aki szó szerint csodákat ígér az amerikaiaknak, ha megválasztják. A jelölt portréja, aki Jézus megtestesüléseként a „szeretet forradalmát” hirdette meg.

 

Lapzártánkkor még nem ismert, hogy sikerült-e Marianne Williamsonnak kvalifikálnia magát a demokrata elnökjelölt-aspiránsok harmadik televíziós vitája mezőnyébe (ehhez három országos közvélemény-kutatásban kell legalább 2 százalék támogatottságot felmutatni – eddig egy felmérésben sikerült elérnie ezt a szintet, megelőzve olyan ismertebb politikusokat, mint Bill de Blasio New York-i polgármester, vagy Amy Klobuchar szenátor). Az első kettőn azonban részt vett, nem is eredménytelenül: a második vita után Williamson nevére kerestek rá legtöbben a Google-on és számtalan újságcikk jelent meg róla.

A liberális média szempontjából ideális jelöltről van szó: Williamson könyvei és műsorai révén már országosan ismert, nem kötődnek hozzá politikai botrányok, mivel soha nem vett részt a közéletben, női jelöltként a demokraták „progresszív szárnyának” nézeteit osztja, ráadásul a szeretet és a csodák forradalmát ígéri Amerika számára. Williamson neve itthon sem ismeretlen, tucatnyi könyve közül több – így leghíresebb műve, A csodák kora – is megjelent magyarul.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!