hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Gyilkos indulatok: Sokkoló támadás a szlovák miniszterelnök ellen

Drámai merénylet rázta meg szerdán Szlovákiát, amikor egy 71 éves férfi a fegyverével közvetlen közelről többször is meglőtte Robert Ficót, az ország miniszterelnökét. Az érthetetlen biztonsági hibáktól az ország szélsőséges megosztottságán át a lehetséges következményekig nagyon sok kérdés foglalkoztatja most az embereket.

Így lett az LMBT-világ színtere az Eurovízió

Nem bináris, rózsaszín szoknyás srácok, queer sátánista rituálékat végrehajtó boszorkányok, lincshangulatban égő szurkolók és több száz fős nemzetközi biztonsági erők jellemezték az idei Eurovíziós Dalfesztivált, mely a kezdeti céloktól messze sodródva az LMBT-világ és az Izrael-gyűlölet színterévé vált.

Belföld

Menczer: nem lehet eléggé hangsúlyozni, mennyire súlyos a helyzet

A Fidesz új kommunikációs igazgatóját kérdeztük a Magyar Péter által megfogalmazott vádakról, Ahmadinezsád látogatásáról, a kiábrándult kormánypárti szavazókról és Szentkirályi Alexandra esetleges visszalépésérõl.

Iskolai erőszak: bárkiből válhat áldozat

Az utóbbi két hétben két olyan tragédia is történt Magyarországon, amikor 10-12 éves gyermekek életveszélyesen bántalmazták iskolatársukat. Szakemberek szerint a problémák rendszerszintűek, és a büntetőjog önmagában nagyon kevés a tragédiák megelőzéséhez.

„A szemem láttára faragott Isten szenteket az emberi roncsokból”

Szabó Balázs 1990-ben hallott elõször Jézusról. Épp a Balaton partján, a helyi szörfklubban volt, amikor keresztény fiatalok bekiabáltak a kerítésen túl, hogy érdekli-e az evangélium. Megtérését követõen a Hit Gyülekezete lelkésze lett, jelenleg három városban, Keszthelyen, Sopronban és Kapuváron vezeti a helyi közösségeket. (x)

Hit és értékek

A tűz hajnala: Pünkösd, és az egyház kezdete

Akárcsak a húsvét, úgy a pünkösd is többhetes eltolódásban van idén az eredeti zsidó ünnephez, a lapunknak is nevét adó hetek (savuót) ünnepéhez képest. Mi most a keresztény naptárhoz igazodva emlékezünk meg az Egyház kezdetéről, és a zsidó gyökerekről sem feledkezve bemutatjuk, miként telt és telik e jeles nap Izraelben.

HÁTTÉR

Így alakítják át a személyiségünket az influenszerek

Az elmúlt évtizedben a közösségi médiában dolgozó influenszerek meghódították a világot, befolyásolva, hogy mi iránt érdeklődnek a fiatalok, hogyan viselkednek, milyenné akarnak válni. Termékek és szemléletmódok hol nyíltabb, hol burkoltabb reklámozásával új társadalmi trendek felé terelik őket.

Háborúval is megakadályoznák Trump újraválasztását?

A Kennedy-gyilkosság óta a háttérhatalom irányítja az események fősodrát, véli az amerikai jobboldali sikerszerző, aki úgy tudja, hogy Orbán Viktor a magyarul megjelent könyvét is magával vitte Trump elnökhöz.

Amerikai választás: hogy nyerhet az, akire kevesebben szavaznak?

Az Egyesült Államok alkotmányának egyik passzusát sem próbálták meg olyan sokszor módosítani, mint amelyik az elektori rendszerről szól. Mára már megszokhattuk, hogy a politikai erők mindig a nekik előnyös módon akarják formálni a terepet; egy újonnan lendületet szerző tömörülés gyökeresen újraírhatja az amerikai választások játékszabályait.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!