hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Gyilkos indulatok: Sokkoló támadás a szlovák miniszterelnök ellen
HOGYAN NÉZHETTÉK BE ENNYIRE A BIZTONSÁGI SZOLGÁLATOK?
Gyilkos indulatok: Sokkoló támadás a szlovák miniszterelnök ellen

Fotó: X / Pravda

2024. 05. 16.
Drámai merénylet rázta meg szerdán Szlovákiát, amikor egy 71 éves férfi a fegyverével közvetlen közelről többször is meglőtte Robert Ficót, az ország miniszterelnökét. Az érthetetlen biztonsági hibáktól az ország szélsőséges megosztottságán át a lehetséges következményekig nagyon sok kérdés foglalkoztatja most az embereket.

Most mindenkinek, aki előfizet a Hetek nyomtatott verziójára, online előfizetést is adunk, amivel már csütörtökönként olvasható a friss újság és a teljes archívum is elérhető! Részletek: a Hetekben és a https://www.hetek.hu/elofizetes oldalon.

Szerda délután nem sokkal 3 óra előtt Robert Fico egy nyitrabányai kormány­ülést követően kiment a helyi kultúrház előtt összegyűlt érdeklődő csoporthoz, hogy kezet fogjon velük. Ekkor a kordonoknál egy 71 éves férfi egyszer csak előrántotta a kézifegyverét és 5 lövést adott le a miniszterelnök irányába. A politikus azonnal földre esett, majd megpróbált reflexszerűen felállni, de nem tudott. A körülötte álló testőrök egy része a támadóra vetette magát, míg többen Ficót emelték fel a hónaljánál fogva, majd ültették autóba, hogy kimenekítsék a helyszínről és kórházba szállítsák őt. Rendkívüli jelenetek, Közép-Európában alig volt ilyesmire példa, Szlovákiában még soha.

A nemzetközi politikát is megrendítette az eset, egy sor politikus együttérzését és megrendülését fejezte ki.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!