hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Így lett az LMBT-világ színtere az Eurovízió
Ideológiai üzengetés, antiszemitizmus, sátánizmus a Dalfesztivál mérlegén
Így lett az LMBT-világ színtere az Eurovízió

Fotó: AP / Martin Meissner

2024. 05. 16.
Nem bináris, rózsaszín szoknyás srácok, queer sátánista rituálékat végrehajtó boszorkányok, lincshangulatban égő szurkolók és több száz fős nemzetközi biztonsági erők jellemezték az idei Eurovíziós Dalfesztivált, mely a kezdeti céloktól messze sodródva az LMBT-világ és az Izrael-gyűlölet színterévé vált.

Most mindenkinek, aki előfizet a Hetek nyomtatott verziójára, online előfizetést is adunk, amivel már csütörtökönként olvasható a friss újság és a teljes archívum is elérhető! Részletek: a Hetekben és a https://www.hetek.hu/elofizetes oldalon.

Változnak az idők. Az 1956-ban létrehozott, és azóta (2020 kivételével) minden évben megrendezett Eurovíziós Dalfesztivál a világ leghosszabb ideje futó nemzetközi televíziós zenei vetélkedője az Európai Műsorsugárzók Uniójának (EBU) tagállamai között.

Európai vállalkozás volt ez, melynek során a zene, a tehetség és az ifjú énekesek nemzetközi karrierjének beindítása játszott főszerepet: így volt ez az ABBA svéd bandájának esetében, amely az 1974-es dalfesztivál győzteseként futott be, de Céline Dion esetében is, aki az 1988-as versennyel vitte el a pálmát. A kezdeti megmérettetések nagy népszerűségnek örvendtek, a zenekarokkal kísért énekesek hangján és tehetségén volt a hangsúly, akik estélyi ruhában és csillogó cipőben jelentek meg a színpadon, hogy egy jókedvű estély keretében az európai szolidaritást demonstrálják.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!