hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Iskolai erőszak: bárkiből válhat áldozat
Iskolai erőszak: bárkiből válhat áldozat

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2024. 05. 16.
Az utóbbi két hétben két olyan tragédia is történt Magyarországon, amikor 10-12 éves gyermekek életveszélyesen bántalmazták iskolatársukat. Szakemberek szerint a problémák rendszerszintűek, és a büntetőjog önmagában nagyon kevés a tragédiák megelőzéséhez.

Most mindenkinek, aki előfizet a Hetek nyomtatott verziójára, online előfizetést is adunk, amivel már csütörtökönként olvasható a friss újság és a teljes archívum is elérhető! Részletek: a Hetekben és a https://www.hetek.hu/elofizetes oldalon.

Az egész országot megrázta a hír április végén, hogy a Győr-Moson-Sopron vármegyei Bőnyben egy hatodikos kislány az egyik óraközi szünetben hátba szúrta az előtte ülő osztálytársnőjét egy otthonról hozott, 25 cm-es pengéjű késsel. Az iskola azonnal hívta a mentőket, és az áldozat egy életmentő műtétnek köszönhetően maradt életben. Az elkövetőről kiderült, hogy társai korábban verbálisan zaklatták, a szülei válófélben vannak, ő maga pedig fegyverrel a kezében pózolt a közösségi oldalán, továbbá egy halállistát vezetett azokról a társairól, akiket meg akart ölni.

Helybéli szülők úgy vélekedtek: ha iskolaőr lenne az iskolában, szerintük a gyerekeik nagyobb biztonságban lennének. Csakhogy nem lehet minden gyerek mellé iskolaőrt állítani, és az is kérdés, hogy egy őr jelenléte mennyire oldja meg a tragédiák mélyén lévő problémákat.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!