hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Élet a halál után: Így dolgozza fel Izrael a Hamász terrorját

Egy napnyi holokauszt. A legtöbben csak így tudják szemléltetni azt a tragédiát, ami október 7-én érte az izraelieket. Az országban mégsem a gyászhangulat uralkodik, zavarba ejtően sok a vidám, reményteli, tettre kész, mosolygós ember az utcákon. És ennek meg is van az oka.

Eddig tagadták, most mégis bemutathatja Jeruzsálem kincseit a Vatikán

Szeptemberben jelent meg egy meglepő hír több izraeli hírportálon, miszerint Amihai Elijahu jeruzsálemi ügyekért és örökségvédelemért felelős miniszter megbeszélést folytatott egy vezető olasz parlamenti képviselővel, aki azt állította neki, hogy Olaszország kész visszaszolgáltatni a 2000 éve a jeruzsálemi templomból elhurcolt tárgyakat. A hírről az izraeli kormány tanácsadóját, Harry Moskoff rabbit kérdeztük meg.

Belföld

Hogyan dolgozzuk fel a ránk zúduló brutális híreket?

Az izraeli terrortámadás óta kegyetlen dopaminképeknek és híreknek vagyunk kitéve, aminek különösen káros hatása lehet az eleve szorongó, világvége hangulatban lévő fiatalokra. Szakértők szerint október 7. határkő volt, amikor a valóság idomult a virtuális borzalmakhoz, és kikezdte az emberek pozitív jövőképét.

Hit és értékek

Mit keresett Hitler-könyv a palesztin terroristáknál?

Az iszlám „szent háborújának” üzenete német oldalról már az első világháborúban föl lett karolva. A második világégés során Jeruzsálem főmuftija tudatosan építette a kapcsolatot a náci rezsimmel. Hatására a náci eszme máig virágzik a Közel-Keleten, amit jól jelez, hogy még az Izrael által kiiktatott Hamász-terroristáknál is találtak Mein Kampf-fordításokat.

HÁTTÉR

Amikor egy falu összefogott a náluk rejtőző zsidó gyerekekért

Amikor egy kicsi falu népe félelmet, közönyt nem ismerve szembeszáll a náci gépezettel – megmenthetik-e az ártatlan gyermekeket?

Hatvan éves rejtély: Miért kellett meghalnia Kennedynek?

1963. november 22-én Lee Harvey Oswald lelőtte a szabad világ vezetőjét Dallasban. A hivatalos álláspont szerint legalábbis ez történt. Sokan viszont úgy vélik, a John F. Kennedy elleni merénylet minden összeesküvés őse, melyben érintett volt Kuba, az amerikai maffia, a CIA, sőt JFK alelnöke és utódja, Lyndon B. Johnson is. Mások a Kennedy családot vádolják mítoszteremtéssel. Megismerhetjük-e valaha a teljes igazságot?

Tizenöt évig antidepresszánsokon élt, majd úgy döntött: elég!

Brooke Siem díjnyertes séf, sikeres vállalkozó még tinédzserként, édesapja váratlan halála után kezdett orvosi elõírásra antidepresszánsokat szedni. Harmincévesen úgy döntött, megpróbálja elhagyni a tablettákat, és felderíteni, hogyan mûködnek az érzelmei „alapjáraton”.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!