hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Mit keresett Hitler-könyv a palesztin terroristáknál?
A német birodalmi ideológia és az iszlamizmus románca – 3. rész
Mit keresett Hitler-könyv a palesztin terroristáknál?

Herzog elnök egy Gázában talált arab Mein Kampffal demonstrálja, hogy a dzsihád és a nácizmus egy forrásból származik.(Forrás: BBC.com)

2023. 11. 16.
Az iszlám „szent háborújának” üzenete német oldalról már az első világháborúban föl lett karolva. A második világégés során Jeruzsálem főmuftija tudatosan építette a kapcsolatot a náci rezsimmel. Hatására a náci eszme máig virágzik a Közel-Keleten, amit jól jelez, hogy még az Izrael által kiiktatott Hamász-terroristáknál is találtak Mein Kampf-fordításokat.

Mint előző írásunkban láthattuk, Hadzs Amin al-Husszeini, Jeruzsálem főmuftija már az 1930-as évektől szimpatizált a nemzetiszocialista eszmékkel. 1933. január 30. után elsőként jelent meg a jeruzsálemi német konzulátuson, hogy gratuláljon Hitler kancellári kinevezéséhez. Ebből adódóan a vele kapcsolatban lévő egyiptomi és iraki körökben egyaránt propagálta a náci ideológia alapművét, Hitler Mein Kampfját. Itt kell megjegyeznünk, hogy al-Husszeini mentora, Rasíd Rida is hasonló nézeteket vallott. Igaz, ő leginkább a Cion bölcseinek jegyzőkönyvét igyekezett terjeszteni arab nyelven, mert ebben látta bizonyítékát az általa is vallott zsidó világ-összeesküvésnek.

Megjelent a Hetek Képbehozó magazinja, címe: „Keresztünk – Nyugaton a helyzet változó”. A kiadványban európai gyülekezetvezetők, meghurcolt keresztények, ismert bibliatanítók világítanak rá arra, hogyan változott meg a hívők megítélése nyugaton. A bookazine 4990 Ft helyett 3490 Ft a hetek.hu/konyvek oldalon.

A Mein Kampf  arab fordítása

Az első Mein Kampf-fordítás még a 30-as években készült el Bagdadban Junisz al-Szabavi újságíró tollából. Ez az arab nacionalista ugyanannak a fasiszta klubnak volt a tagja, amelyben később tiszteletbeli vezető lett al-Husszeini. Az al-Muthanna klub fővédnöke az iraki német követ, Fritz Grobba volt. Az ő hatására a klub megszervezte ifjúsági szervezetét is, méghozzá a náci párt és a Hitlerjugend mintájára. Al-Szabavi volt az egyik fő szervezője és lebonyolítója a mufti által sugallt és az előző részben bemutatott bagdadi pogromnak. Az újságíró nagyobb mészárlást is tervezett a zsidók körében, de a britek közbelépése menekülésre kényszerítette. Elfogták, majd 1942 májusában kötél általi halálra ítélték és felakasztották.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!