hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Hogyan dolgozzuk fel a ránk zúduló brutális híreket?
Szakértők szerint a legnagyobb veszély az apátia megerősödése
Hogyan dolgozzuk fel a ránk zúduló brutális híreket?

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2023. 11. 16.
Az izraeli terrortámadás óta kegyetlen dopaminképeknek és híreknek vagyunk kitéve, aminek különösen káros hatása lehet az eleve szorongó, világvége hangulatban lévő fiatalokra. Szakértők szerint október 7. határkő volt, amikor a valóság idomult a virtuális borzalmakhoz, és kikezdte az emberek pozitív jövőképét.

Az októberi terrorcselekmény után nemcsak az izraeliek biztonságérzete rendült meg, hanem az egész világé. Úgy tűnik, mintha az internet egy bolondokháza lenne, ahol szabadon adhatják elő magukat pszichopata ter­roristák. Kérdés, hogy mennyire vagyunk erre vevők, és vajon fel lehet-e dolgozni ezeket a rettenetes tartalmakat, vagy örökre megváltoztatnak minket.

Megjelent a Hetek Képbehozó magazinja, címe: „Keresztünk – Nyugaton a helyzet változó”. A kiadványban európai gyülekezetvezetők, meghurcolt keresztények, ismert bibliatanítók világítanak rá arra, hogyan változott meg a hívők megítélése nyugaton. A bookazine 4990 Ft helyett 3490 Ft a hetek.hu/konyvek oldalon.

Válaszok nélkül

„A különböző krízisek, háborús konfliktusok negatív mentális hatásait az internet, a közösségi média jellegénél fogva nagyon fölerősíti, ez a járvány idején is megfigyelhető volt. Az olyan információk, mint az izraeli mészárlásról megjelent tudósítások, vizuális tartalmak ugyan nem hatnak mindenkire egyformán, de az biztos, hogy negatívan befolyásolják az emberek gondolkodását, és az idegrendszerüket is megterhelik – a gyermekekét, fiatalokét különösen” – vélekedett kérdésünkre Fűzné Pikó Bettina pszichológus, egyetemi tanár.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!