hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Amikor egy falu összefogott a náluk rejtőző zsidó gyerekekért
A második világháború egyik legkülönösebb igaz története
Amikor egy falu összefogott a náluk rejtőző zsidó gyerekekért

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2023. 11. 16.
Amikor egy kicsi falu népe félelmet, közönyt nem ismerve szembeszáll a náci gépezettel – megmenthetik-e az ártatlan gyermekeket?

„Olvasni jó, még ha „nem is divat”. A minap, tömegközlekedés közben – amikor szokásosan mindenki a telefonját simogatta – egyedüliként könyvet olvasva, olyan jóleső, vagány érzés volt „nem követni a tömeget”. Ám hamarosan velem szemben leült egy fiatal srác, feltűnően rám mosolyogva. Mivel nem értettem a gesztust, először nem reagáltam. Pár perc múlva aztán elővett egy szépirodalmi könyvet – így már habozás nélkül viszonoztam a mosolyt, majd szó nélkül belemélyedtünk az olvasás örömébe…

Megjelent a Hetek Képbehozó magazinja, címe: „Keresztünk – Nyugaton a helyzet változó”. A kiadványban európai gyülekezetvezetők, meghurcolt keresztények, ismert bibliatanítók világítanak rá arra, hogyan változott meg a hívők megítélése nyugaton. A bookazine 4990 Ft helyett 3490 Ft a hetek.hu/konyvek oldalon.

Élet Nonantolában

Az Alexandra Kiadó gondozásában idén októberben hazánkban is megjelent kötetet tartom a kezemben. Bár lelkileg nagyon megterhelő a holokauszt borzalmairól olvasni, mégis – napjaink eseményeit figyelve – fontosnak tartottam ennek a történelmi kornak a felelevenítését, ami nemcsak áldozatokról és túlélőkről szól, hanem olyan inspiráló emberekről is, akik a végsőkig küzdöttek mások életéért. Minden ilyen történet hordoz magában egyfajta életigenlést, ami túlmutat a haláltáborokon és az emberi gyarlóságokon. De ez a gyermekekről szóló szívbemarkoló történet azért is különleges, mert egy tízéves kisfiú, Natan (aki egyébként nem valós személy) szemszögéből vehetünk részt benne.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!