hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

NATO-csúcs: Nincs okunk az optimizmusra

Július 11. és 12. között rendezték meg a NATO csúcstalálkozóját Litvánia fővárosában, Vilniusban. A szövetség a hidegháború óta először átfogó védelmi tervet készített, és úgy tűnik, aligha lehet okunk optimizmusra a kontinensünk jövőjét illetően.

Nőnek lenni biológiai realitás? Betiltották az előadást

Interjú Joanna Williamsszel, az Egyesült Királyságban működő Cieo agytröszt igazgatójával woke-ról, oktatásról, demokráciáról.

E heti beköszöntőnk - Ukrajna nemzeti tragédiája

Több mint 500 napja tart az ukrajnai háború, és jelen pillanatban egyáltalán nem tűnik úgy, hogy a közeljövőben fegyvernyugvásra kerülne sor.

Belföld

Utcai versenyzés: mi szab gátat az életveszélyes hobbinak?

Az egész országot megrázta annak a fiatal férfinak az értelmetlen halála, aki egyik pillanatban mit sem sejtve kerékpározott az Árpád hídon, a következőben pedig gyakorlatilag kivégezte egy többszáz lóerős autóval illegálisan versenyző kortársa. Traffipaxok, sebességkorlát-csökkentés, új KRESZ: mi szabhat gátat a felelőtlen száguldozóknak?

Ennyibe kerül most egy családi nyaralás a Balatonon

A Balaton mind a magyarok, mind a külföldi turisták számára örök sláger. Kiemelt célpont annak ellenére is, hogy az infláció továbbra is magas, ami a szállások és különösen az étkezések árában csapódik le. Idén egy hét nyaralás a Balatonnál – átlagárakon számítva – 400 ezer forintos szaldót jelent egy családnak.

Hit és értékek

Ukrajna: Zajlik a totális kontroll kiépítése?

A háború nemcsak új fegyverrendszerek tesztelésére alkalmas, hanem arra is, hogy egy romokban heverő országban a létében fenyegetett lakossággal elfogadtassanak olyan lépéseket, amelyek a totális kontroll kiépítésére irányulnak. Ukrajnában most láthatóan ez a komplex kísérlet zajlik, amit a lapunknak nyilatkozó Bogár László „a társadalom pépesítésének” nevezett.

HÁTTÉR

Szemünk előtt zajlik a pedofília normalizálása?

A gyerekek szexuális kizsákmányolása ma több milliárd dolláros iparág. A megfékezésére irányuló törekvések helyett azt látjuk, hogy kormányzati, törvényhozói szinten, illetve a médiában is a pedofília normalizálása zajlik.

Ez a szuperanyag fogja megkönnyíteni a mindennapokat?

Számtalanszor előfordult, hogy az anyagban megbújó lehetőségek az emberi zsenialitással találkozva változást hoztak a történelem alakulásában. Ez történt, amikor a bronzkor után a vas használata általánossá vált, és akkor is, amikor megjelentek a műanyagok. Az egyik anyagcsalád, amely most forradalmasíthatja a jövőt, az a grafit, grafit-oxid, grafén és grafén-oxid.

Vízió és kőkemény munka: így lett sikeres Budapest egyik legkedveltebb pizzériája

Folytatjuk a sikeres fiatal vállalkozók témánkat, amelynek keretében ezúttal Bernáth Adriánnal, a Pizza Manufaktúra tulajdonosával beszélgettünk arról, hogyan lehetséges ma kitartóan csinálni valamit, amiről nem tudjuk, hogy végül siker lesz-e vagy sem.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!