hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Ukrajna: Zajlik a totális kontroll kiépítése?
Vasuralom és ultraprogresszív döntések a szomszédban
Ukrajna: Zajlik a totális kontroll kiépítése?

Ukrajnának kulturális-vallási téren is új identitást szánnak a háború urai.(Fotó: Shutterstock / PuzzlePix )

2023. 07. 13.
A háború nemcsak új fegyverrendszerek tesztelésére alkalmas, hanem arra is, hogy egy romokban heverő országban a létében fenyegetett lakossággal elfogadtassanak olyan lépéseket, amelyek a totális kontroll kiépítésére irányulnak. Ukrajnában most láthatóan ez a komplex kísérlet zajlik, amit a lapunknak nyilatkozó Bogár László „a társadalom pépesítésének” nevezett.

Sokan értelmezik az orosz–ukrán háború okait, amelyek nyilvánvalóan túlmutatnak a konkrét biztonságpolitikai mozgatórugókon. Mint arról már korábban beszámoltunk, miután a Fox megvált a legnépszerűbb műsorvezetőjétől, Tucker Carlson a ma talán legszabadabbnak tekinthető közösségi platformon, a Twitteren jelentkezik új műsorával. Június végén Carlson azt a kérdést tette fel, hogy vajon miért is áll az Egyesült Államok és szövetségesei háborúban Oroszországgal?

A műsorvezető egy sor vezető amerikai politikus megszólalását idézte, amelyek mind arról szóltak, hogy a Putyin elleni és az Ukrajnáért folytatott háború valójában a demokráciáért folytatott háború.

A cél a nyilatkozatok alapján ráadásul nemcsak az, hogy a „szabad, demokratikus, szuverén Ukrajnát” a Nyugat megvédelmezze, hanem a tét állítólag ennél is nagyobb: a „szabad világ demokráciájáért” zajlik a küzdelem, Zelenszkij elnök és az ukrán hadsereg ezt védelmezi.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!