hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Kik voltak Prigozsin titkos szövetségesei a lázadásában?

Szombat reggel az egész világ figyelme Oroszországra irányult, amikor a Putyin szakácsaként elhíresült Jevgenyij Prigozsin és zsoldosserege egy stratégiai fontosságú várost elfoglalva megindult Moszkva felé. Sokan már Vlagyimir Putyin végét vízionálták, aztán amilyen hirtelen kezdődött, olyan gyorsan véget is ért a wagneresek lázadása.

Interjú: megkérdeztük a FOX News műsorvezetőjét, mit tud Tucker Carlson eltávolításáról

Sara A. Carter 2017-ben csatlakozott a Fox News csapatához, előtte a Circa News, a Los Angeles News Group, a The Washington Times és a The Washington Examiner újságírója volt, de publikált a U.S.A. Today, a U.S. News & World Report és az izraeli Arutz Sheva hasábjain is. Emellett a Sara Carter Show podcast házigazdája is. 

Hátborzongató vita kezdődött a nukleáris fegyverek bevethetőségéről

Sorozatban jelennek meg a Kremlhez közel álló elemzők cikkei az orosz sajtóban arról, hogy lehetséges és célszerű lenne-e megelőző nukleáris csapást mérni valamely európai NATO-tagországra.

Belföld

Brutális kamatok, megszűnő csok: álom marad a házvásárlás?

Jövőre nagyrészt megszűnik a csok és a babaváró hitel. Balla Ákos, a Balla Ingatlan tulajdonos ügyvezetője szerint ez a változás az első lakáshoz jutó fiatal párokat hozza a legnehezebb helyzetbe, az amúgy is gyengélkedő ingatlanpiacra viszont a legnegatívabb hatást a megugrott hitelkamatok gyakorolják.

Hit és értékek

Mégsem ott van a Sínai-hegy, ahol eddig hittük?

Az elmúlt években Szaúd-Arábia megnyitotta határait a nyugati turisták előtt, és nem kis meglepetésükre a legnagyobb számban amerikai evangéliumi keresztény zarándokok érkeztek a sivatagi királyságba. Számukra – a lenyűgözően szép és érintetlen táj mellett – a Biblia egyik fontos helyszínének keresése a legfőbb vonzerő.

HÁTTÉR

Óriási hiány van Magyarországon a nevelőszülőkből

Az elmúlt hónapokban tele volt a sajtó gyermekvédelmi-nevelőszülői témákkal, jobbára sajnos egyéni tragédiák kapcsán, amelyek alapvetően rendszerszintű problémákra vezethetők vissza.

Indiana Jones újra a nácikkal küzd: elfáradt a veterán kalandor karaktere?

Kicsit összegez a sorozatot lezáró film. Látjuk a jellegzetes motívumokat, feltűnik több régi szereplő is. Ám sajnos hiányzik egy legalább késhegyni egyedi íz. Lehet, túlontúl tisztelte az új rendező a brandet és nem mert kockáztatni. Talán kellett volna.

Pénz, hatalom, elit: így működik a “független, objektív” propagandagépezet

Milyen szerepe van a hatalomnak és a pénznek abban, hogy mely hírek jutnak el széles körben az emberekhez? A politikai gazdaságtan képviselői szerint a látszólag független és objektív média hatalmas propagandagépezetként működik, amely az őt irányító és finanszírozó politikai és pénzügyi elit szolgálatában áll.

Így vált hívővé az egyik legnagyobb tudós, Pascal

Négyszáz éve született Blaise Pascal francia matematikus, fizikus, filozófus, teológus, moralista, hitvédő. A „hátborzongatóan zseniális elmeként” is emlegetett polihisztor csupán 39 évet élt, mégis maradandót alkotott mind a tudomány, mind a keresztény gondolkodás területén. Hogyan vált az ész és az értelem bizonyosságának kutatója a szív és az intuíció emberévé?
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!