hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Hátborzongató vita kezdődött a nukleáris fegyverek bevethetőségéről
Hátborzongató vita kezdődött a nukleáris fegyverek bevethetőségéről

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2023. 06. 29.
Sorozatban jelennek meg a Kremlhez közel álló elemzők cikkei az orosz sajtóban arról, hogy lehetséges és célszerű lenne-e megelőző nukleáris csapást mérni valamely európai NATO-tagországra.

Szergej Karaganov, Putyin egyik régi harcostársa és propagandistája egy sor érvet megfogalmazott azzal kapcsolatban, hogy miért nem kell félni atombombával támadni.

Karaganov szerint a kölcsönös nukleáris elrettentés okozta félelem hozta el a békét a két világháború után, de a félelem már megkopott, feledésbe merült, az atombomba bevetésének lehetőségét senki sem veszi komolyan.

Emellett Oroszország addig gyenge marad, amíg le nem rázza a nyugati gondolkodást. Ehhez viszont újra kell gondolnia az atomfegyver bevethetőségének minimumfeltételeit – érvel az orosz elnökhöz közel álló elemző.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!