hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Indiana Jones újra a nácikkal küzd: elfáradt a veterán kalandor karaktere?
 Indiana Jones újra a nácikkal küzd: elfáradt a veterán kalandor karaktere?

Forrás: Fórum Hungary

2023. 06. 29.
Kicsit összegez a sorozatot lezáró film. Látjuk a jellegzetes motívumokat, feltűnik több régi szereplő is. Ám sajnos hiányzik egy legalább késhegyni egyedi íz. Lehet, túlontúl tisztelte az új rendező a brandet és nem mert kockáztatni. Talán kellett volna.

Ez egy véleménycikk.

A fiatalos nyolcvanéves Harrison Ford megint a nácikkal ütközik. Köti hozzájuk a műkincsek szeretete; most a híres Longinus dárdáját akarja Indy és Hitler is, persze más szándékból. A va­rázserejűnek vélt tárgyakért rajongó diktátor a világuralom miatt, míg Jones professzor kedvenc mondása: „Ennek múzeumban van a helye!” – jegyében menti a kultúrkincseket.

Ezekből amúgy sok van a vonaton, ami száguld Berlin felé. Itt van Indy is kalappal-ostorral, a kocsikban meg sorra a veszélyek (lásd a harmadik rész) míg szembenéz a főellenséggel, a náci tudóssal, akit a dán Mads Mikkelsen alakít a tőle szokott kevés, de remek gesztussal. Harrison Ford arcát digitálisan formázták fiatalra, ami tényleg nem tűnik fel. És ez igencsak „gáz”. Mert a mesterséges értelem keze „betette a lábát” a filmezésbe véglegesen. Nemcsak újságíró, költő és tanár immár magas színvonalon, de eljátszik „ő” bárkit bármely minőségben. Hozott anyagból (régi hősök más szerepben) vagy új figurákat alkotva: neki mindegy.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!