hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Ezért nem haladnak jól az oltásokkal Japánban

Az utolsó pillanatig kihasználta a lehetőséget a tiltakozásra az olimpiát ellenzők tábora Japánban. Az ötkarikás játékok végül a sok bizonytalanság ellenére egy négyórás, közönség nélküli megnyitó ünnepséggel elstartoltak. A szigetország azonban a versenyek lebonyolításával egy időben ádáz küzdelmet vív azért, hogy a koronavírus-járvány újabb hullámát megállítsa.

A TikTok a politikát is meghódítja

Az év eleje óta a TikTok havi felhasználóinak száma átlépte az 1 milliárdot, és úgy tűnik, a táncolós-tátogós videók mellett a politika is egyre nagyobb szerepet kap a felületen.

Börtönbe zárták a korrupt ex-elnököt, támogatói szétkapták a fél országot

Mire sikerült megfékezni, már több mint kétszáz halálos áldozata volt a Dél-Afrikai Köztársaságban kitört zavargásoknak. Az elemzők szerint az indulatok nem annyira a volt elnök elleni korrupciós per miatt szabadultak el, hanem az általános kétségbeesésre építő szándékos agitáció vezetett „sikerre”.

Belföld

Több száz gyermek vesztette el szüleit a koronavírus miatt Magyarországon

A világon eddig 1 millió 134 ezer gyermek lett félig vagy teljesen árva a Covid-járvány miatt. Mivel a pandémia még tart, az árvák száma tovább emelkedik, főként a szegény, kevéssé átoltott régiókban – az élen India áll, ahol erősödik az illegális gyermekkereskedelem. Hazánkban minimum 800, de akár 1800 is lehet az érintett kiskorúak száma.

Az EU-nak a fontosabbak terhes férfiak mint az édesanyák

Az abortuszhoz való korlátlan jog, a transznemű terhes férfiak ellátása és a leszbikus párok mesterséges megtermékenyítése mind szerepet kapott a nők egészségéről szóló jelentésben. Az édesanyák, egyedülálló szülők és a nagycsaládosok háttérbe szorultak.

Brüsszel már az áruk szabad áramlása kapcsán is támadja a gyermekvédelmi törvényt

Ki gondolná, hogy a magyar gyermekvédelmi törvénnyel kapcsolatban az egyik legnagyobb kifogás az, hogy sérti az áruk és szolgáltatások szabad áramlását? Megoldás: az Európai Bizottság.

Kedves Olvasó!

Ha Isten Ádámból teremtette Évát, akkor Ádám kezdetben kétnemű volt, Isten pedig nemváltó műtétet hajtott végre rajta – ilyen és ehhez hasonló teológiai okfejtések sorába botlik az ember, ha a közösségi oldalakon vitába bocsátkozik a transzideológiáról. Nem meglepő, hogy ezek a magyarázatok éppen most bukkannak fel az online térben.

Hit és értékek

Világhírű amerikai kutató: "közel az antikrisztusi kor"

Nem élhetnek hazugság által a keresztények, akkor sem, ha ezért a progresszív kulturális forradalmárok ma világszerte megbélyegzik és üldözik õket. Többek között erről beszélt a Heteknek adott interjúban Rod Dreher amerikai konzervatív író, aki több hónapja Magyarországon és a közép-európai térségben kutatja, miként lehet ellenállni a nyugati társadalmakat fenyegető puha totalitarianizmusnak, és hogyan készülhetnek fel a keresztény közösségek arra a korra, amelyben a bibliai világnézetet „gyűlöletideológiának” minősíthetik.

HÁTTÉR

Csapdában a Z generáció?

Az 1997 és 2012 született generáció a jólét és béke korszakát élvezheti a fejlett társadalmakban. A határok kitágulnak és elmosódnak, a világ csak egy kattintásra van, vagy egy-két óra távolságra fapados repülővel. Ilyen szintű tudás, információ és szabadság nem állt senkinek korábban rendelkezésre. Mégis: a Z generáció tagjai elképesztő kihívá­sokkal néznek szembe egy nagyon gyorsan változó világban.

A transzideológia ára: hormonkezelt gyerekek, nemváltó tinik

„Transznemű, nemváltó óvodások? Ugyan már! Megint túlreagálják a dolgot az agymosottak” – tele van a média ilyen „vicceskedő” kommentekkel, jelezve, hogy ebben a rendkívül fontos témában leegyszerűsített és elferdített információk vannak forgalomban – gyakran mindkét oldalon. Nincsenek átoperált kisgyerekek, de mellüket eltávolíttató tinilányok, hormonkezelt 10 évesek és gendersemlegesen nevelt óvodások léteznek.

KÁVÉSZÜNET

Almási Kitti: a siker sokszor a mélyponton kezdődik

Nyár van, süt a nap, a karanténnak - látszólag egy ideig – vége, mégis sokan máshogy tekintenek önmagukra, a külvilágra az elmúlt egy év tapasztalatai után. Dr. Almási Kitti klinikai pszichológus, író, előadóval Zoomon beszélgetünk minderről és a könyveiről, a megküzdési helyzetekről, határaink feszegetéséről.

Újra divatba jött a brutalizmus

Kevesen tudják, hogy a böszme, szürke betontömbből épült monstrumok nem a szocializmus találmányai voltak, hanem egy olyan építészeti irányzat hatására keletkeztek, amelynek monumentális épületei világszerte megtalálhatóak.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!