„Zéró tolerancia az antiszemitizmusra” - reagált a belügy a Hamasz-párti provokációra, előállítottak egy 26 éves tunéziait
Elfogadhatatlannak tartják, ami a budapesti konferencián történt
„Zéró tolerancia az antiszemitizmusra” - reagált a belügy a Hamasz-párti provokációra, előállítottak egy 26 éves tunéziait

Forrás: Facebook/Rétvári Bence

2024. 05. 22.
Zéró tolerancia az erőszakra, zéró tolerancia az antiszemitizmusra! Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a "Hatás, tagadás és hallgatás: szexuális erőszak Izraelben és Gázában október 7-én és azon túl" címmel tartott konferenciát kedden Izrael-ellenes erőszakos tüntetők zavarták meg - közölte a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szerdán az MTI-vel.

Most mindenkinek, aki előfizet a Hetek nyomtatott verziójára, online előfizetést is adunk, amivel már csütörtökönként olvasható a friss újság és a teljes archívum is elérhető! Részletek: a Hetekben és a https://www.hetek.hu/elofizetes oldalon.

Rétvári Bence a közleményében hangsúlyozta, Nyugat-Európában sajnos újra felütötte a fejét az antiszemitizmus és az erőszak, Magyarország azonban nemet mond az erőszakra és az antiszemitizmusra.

Hazánk az egyik legbiztonságosabb ország Európában, többek között azért, mert "zéró toleranciát hirdettünk az erőszakkal és az antiszemitizmussal szemben", a magyar hatóságok a leghatározottabban fellépnek minden esetben a magyar emberek biztonsága érdekében - írta az államtitkár.

Rámutatott ugyanakkor, hogy az elmúlt hónapokban Nyugat-Európában tömegesen tartottak antiszemita tüntetéseket, rendszeressé vált az erőszak.

Magyarországon továbbra sem engedélyeznek a hatóságok semmilyen antiszemita vagy Izrael-ellenes tüntetést - szögezte le Rétvári Bence. Hozzáfűzte, a keddi konferencián a bejelentést követően a rendőrök perceken belül a helyszínre értek, de a demonstrálók a rendőrök megérkezése előtt elfutottak a helyszínről.

Az elkövetők azonosítása folyamatban, a rendőrség vizsgálja, hogy a rendezvényt megzavarók jogsértést, bűncselekményt követtek-e el - közölte az államtitkár.

A rendőrség közölte: egy 26 éves tunéziai nőt éppen kihallgatnak

Zéró tolerancia címmel rakott ki közleményt a Budapesti Rendőr-főkapitányság is, amelyben közölték, hogy "a BRFK nyomozói másnap délutánra azonosították a sajtóban megjelent felvételeken hangoskodó és erőszakosan viselkedő fiatal nőt. A 26 éves tunéziai állampolgárt előállították, és garázdaság vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki."

(MTI/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!