Visszafordítanák a trendet: újra férfi és női mosdókat építenének az új épületekbe Nagy-Britanniában
Leáldozott a gendersemleges mosdóknak?
Visszafordítanák a trendet: újra férfi és női mosdókat építenének az új épületekbe Nagy-Britanniában

illusztráció( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2023. 08. 14.
Egy új brit kormányzati javaslat szerint ismét külön férfi és női mosdókat építenének az új épületekbe, a gendersemleges helyek helyett.

Az új, nem lakóház besorolású épületekben ismét a hagyományos férfi és női mosdók kapnának helyet.

A brit nőügyekért és egyenlőségért felelős miniszter szerint a javaslat hátterében az áll, hogy

meg szeretnék védeni a nők és lányok “méltóságát” és növelni a biztonságukat azzal, hogy biológiai férfiak ne mehessenek be az általuk használt mosdókba az új épületekben.

Amennyiben elfogadják az új szabályozást, akkor az újépítésű épületekben kötelező lenne külön női és férfi mosdót kialakítani, illetve “elmagyarázni a különbséget”, és hogy ki melyiket használja.

A miniszter hangsúlyozta, hogy az új tervezet nem érintené a mozgáskorlátozottak számára kialakított külön mosdókat, vagyis ezek továbbra is megmaradnának.

(Sky News / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!