Videó: nővérnek öltözve csapott le az izraeli kommandó az éppen újabb invázióra készülő gázai dzsihadistákra
Ilyen jellegű műveletre még nem volt példa
Videó: nővérnek öltözve csapott le az izraeli kommandó az éppen újabb invázióra készülő gázai dzsihadistákra

Twitter/i24

2024. 01. 30.
Orvosoknak és ápolóknak öltözött izraeli különleges erők Fauda-stílusú műveletet hajtottak végre a dzsenini kórházban, melynek során keddre virradó éjjel meghiúsítottak egy október 7-e által inspirált terrortámadást, és végeztek három körözött terroristával.

Az Izraeli Védelmi Erők, az izraeli rendőrség YAMAM terrorelhárító erői és a Sin Bet belbiztonsági szolgálat közös közleménye szerint a művelet során megölték a körözött Hamász-terroristát, Mohammad Dzsalamnát, valamint két terroristatársát, akik mellette rejtőzködtek a kórházban.

Ilyen jellegű műveletre még nem volt példa.

A 27 éves Dzsalamna, aki a dzsenini menekülttáborban élt, közvetlen kapcsolatban állt a Hamász külföldi vezetésével. A közlemény szerint ő volt a felelős azért, hogy fegyverekkel és lőszerrel lássa el a Hamász terroristáit Ciszjordánia-szerte az izraeliek ellen irányuló támadásokhoz.

Dzsalamna a dzsenini kórházat titkos támaszpontként használta, ahol az október 7-i mészárláshoz hasonló és az az által inspirált inváziót tervezett - tették hozzá.

Az izraeli erők két másik terroristát: Mohammed és Bázel Ghazawit is likvidálták. Mohammed a dzsenini zászlóaljak egyik terroristája volt, aki számos támadásban vett részt, Bázel a palesztin Iszlám Dzsihád egyik ügynöke, aki szintén számos terrortevékenységben részt vett a térségben.

Az izraeli  biztonsági erők kijelentették, a körözött terroristák előszeretettel bújtak el kórházakban, és azokat bázisként használták terrortámadások megtervezéséhez és végrehajtásához, mivel azt hitték, hogy azok védelmet nyújtanak az izraeli biztonsági erőkkel szemben.

(Jpost/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!