„Utálják a szólásszabadságot Amerikában?” - reagálta Musk, miután az Apple leállította a legtöbb twitteres hirdetését
„Utálják a szólásszabadságot Amerikában?” - reagálta Musk, miután az Apple leállította a legtöbb twitteres hirdetését

Forrás: Youtube/MSNBC

2022. 11. 29.
Elon Musk közölte, az Apple leállította a legtöbb hirdetését Twitteren, és azzal fenyegették meg, hogy törölni fogják közösségi oldalát az app store-ból.

Minderre azután került sor, hogy több másik vállalat is a reklámok végleges vagy átmeneti felfüggesztése mellett döntött, mivel aggasztónak tartják Musk elképzeléseit a korábbiaknál lényegesen szabadabb tartalommoderálás kapcsán. Musknak ugyanis kiemelt szempontja volt az oldal irányelveinek átszabásakor, hogy a Twitter felülete ne korlátozza szükségtelenül, illetve aránytalan mértékben a szólásszabadságot - ahogyan szerinte azt korábban tapasztalni lehetett.

Ennek azonban úgy tűnik, meg is lett az ára. A hirdetések megcsappantak és ennek nyomán pedig a Twitter bevételei jelentősen csökkentek.

Mindezért Musk az „aktivistákat” hibáztatta, akik elérték a hirdetőknél, hogy szüneteltessék a reklámokat.

„Az Apple a hirdetések nagy részét leállította a Twitteren. Utálják a szólásszabadságot Amerikában?”

– tette fel a költői kérdést.

Az Apple lépése után Musk cenzúrázgatással vádolta a techóriást, és élesen bírálta a cég üzletpolitikáját – többek között azt kifogásolta, hogy az app store-ban (alkalmazásbolt) való vásárlás feláras. De azt is megírta, hogy azzal fenyegette meg a cég, hogy törölni fogják közösségi oldalát az app store-ból.

Egy másik bejegyzésében közvetlenül az Apple vezérigazgatójától kérdezte azt, hogy

„Mégis mi folyik itt, @tim_cook?”

Most tehát úgy látszik, Musk szólásszabadsággal kapcsolatos elvei miatt elkezdtek gyökeres üzleti döntéseket hozni az üzleti partnerek. Fokozódhat ez még tovább?

(BBC / Twitter / Hetek)

25 éve együtt - A Hetek jubileumi előfizetői akciójában a fődíj egy Toyota Aygo X személyautó. Részletek a hetilapban és a hetek.hu/elofizetes oldalon.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!