Ungár Péter a Heteknek: fontos, hogy kiálljunk Izrael mellett
Az LMP-s képviselő szerint ugyanakkor természetesen teljesen legitim kritizálni a Netanjahu-kormányt
Ungár Péter a Heteknek: fontos, hogy kiálljunk Izrael mellett

Forrás: Wikipedia/LMP

2021. 05. 13.
Ungár Péter, LMP-s képviselő a Hetek megkeresésére elmondta, hogy ő elkötelezett Izrael területi integritása mellett és szerinte joguk van megvédeni magukat, adott esetben a Hamasztól is, amit terrorszervezetnek tart. 

PLUSZ 1 HÓNAP a Hetekkel! Minden előfizetőnknek most 4 lapszámmal többet adunk. Részletek a hetek.hu/elofizetes oldalon. A világ változik, az érték állandó!

"Ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne legitim módon kritizálni a Netanjahu-kormányt, akár a mostani háborús helyzetben való lépéseit is"

- fogalmazott az országgyűlési képviselő. 

Ungár elmondta, neki is vannak jóbarátai, személyes ismerősei Izraelben, akiktől hallott a helyi konfliktusról, ám szerencsére nekik nem esett bajuk. Az egész válsághelyzet az ellenzéki politikust nagyon meglepte, elmondása szerint.

Ungár szerint Magyarországnak is ki kell állni Izrael önvédelemhez való joga mellett,

miközben az Európai Unió külpolitikáját pedig kritikával illette, amiért egy sor ügyben csak "mélységes aggodalmukat" tudják kifejezni. Hozzátette ugyanakkor, hogy nyilván ezt a konfliktust sem Magyarország, sem az Európai Unió nem fogja tudni megoldani, nem is ez a dolguk. 

"Fontos, hogy kiálljunk Izrael mellett"

- fogalmazott.

Az izraeli-palesztin konfliktusról szóló médiabeszámolókkal kapcsolatban csak annyit mondott Ungár, hogy változó, hogy adott esetben az anticionizmus antiszemitizmusnak minősül-e, vagy sem. 

Az izraeli helyzetről szóló folyamatosan frissülő tudósításunkat itt olvashatja.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!