„Új republikánus seriff érkezett a városba” – egy friss felmérés szerint Bident és Trumpot is beelőzte DeSantis
„Új republikánus seriff érkezett a városba” – egy friss felmérés szerint Bident és Trumpot is beelőzte DeSantis

Facebook/Ron DeSantis

2022. 12. 14.
Egy friss felmérés szerint az amerikai szavazók többsége Florida kormányzóját választaná elnöknek a 2024-es amerikai elnökválasztáson. Úgy tűnik tehát, hogy nemcsak Donald Trump szorult hátrébb a lehetséges elnökjelöltek rangsorában, hanem Biden is.

A Suffolk University/USA Today országos közvélemény-kutatása szerint a megkérdezett szavazók 56 százaléka felelte azt, hogy Ron DeSantis kormányzót választaná meg elnöknek a volt republikánus elnök helyett. A válaszadók mindössze harmada mondta, hogy inkább Trumpot akarja látni az elnöki székben – aki a múlt hónapban már hivatalosan is elindította választási kampányát.

A felmérés kimutatta, hogy jelen állás szerint Joe Bidennek továbbra is magasabb a támogatottsága, mint Trumpnak. Annak ellenére, hogy a demokrata elnök komoly veszteségeket szenvedett el politikai népszerűsége tekintetében az elmúlt időszakban.

„Új republikánus seriff érkezett a városba” - nyilatkozta David Paleologos, a Suffolki Egyetem Politikai Kutatóközpontjának igazgatója. Mint fogalmazott, „DeSantis nem csak úgy általában a választók körében előzi meg Trumpot, hanem a republikánus beállítottságú szavazók körében is, akik korábban a volt elnök (szavazó)bázisát adták.”

További érdekes adaléka kutatásnak, hogy DeSantis 47 százalékos támogatottsággal még Bident is megelőzi, akivel szemben 4 százalékos előnye lenne egy mostani, fiktív választáson.

A felmérésen résztvevő polgárok 7 százaléka válaszolta azt, hogy nem tudja, kire szavazzon.

(BBC / Hetek)

25 éve együtt - A Hetek jubileumi előfizetői akciójában a fődíj egy Toyota Aygo X személyautó. Részletek a hetilapban és a hetek.hu/elofizetes oldalon.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!