Természetes megoldások az illat- és ízfokozásra (x)
Természetes megoldások az illat- és ízfokozásra (x)

www.magzsola.hu

2021. 02. 11.
Fel tudod idézni a karácsonyi vásárok illatát, amikor a forralt bor illata keveredik a kürtőskalács édességével és a kenyérlángos hívogató, telt aromájával? Ugye, hogy neked is összefutott a szádban a nyál, már csak a gondolatra is?

 

Ez egy PR cikk

 

Tehát ennyire befolyásolják az életünket az illatok és az ízek, amik szoros összeköttetésben állnak egymással. De lássuk, hogyan is lehet még fokozni az amúgy is hívogató ízeket úgy, hogy nem használunk ízfokozókat!

 

Magok: magában vagy pörkölve?

 

A finom olajos magvakat ehetjük magában és pörkölve is, ki hogyan szereti. A héjából kibontva is rengeteg vitamint és antioxidánst tartalmaz, nem is beszélve az ásványi anyagokról, így érdemes minden nap egy kisebb marékkal fogyasztani belőle, hogy sokáig megőrizhessük az egészségünket. 

 

Bár ma már szinte minden boltban lehet kapni olajos magvakat pörkölve, gondoljunk csak a pörkölt földimogyoróra vagy épp a napraforgómagra. Ezek meglehetősen praktikusak, hiszen csak kibontjuk a megvásárolt vagy épp rendelt magvakat, és már fogyaszthatjuk is, akár étkezések között is. De mi van akkor, ha valaki inkább otthon, magának készítené el ezeket a különlegességeket?

 

Íz- és illatorgia

 

Akár otthon, magunknak is megpiríthatjuk az olajos magokat, bár talán a pirítás nem is a legjobb szó rá. Ennek során melegítjük az olajos magvakat, aminek hatására az olajok felhevülnek és intenzív illatot árasztva betöltik a helyiséget. Ezek után pedig győzzük kivárni, míg elkészülnek. Hidd el, hogy a család minden tagja rajtra készen fog várni a konyhában, hogy végre megkóstolhassák az illatos finomságokat. A legjobb választás a kesudió, a tökmag, a paradió, és persze a fenyőmaggal is érdemes tenni egy próbát. Ezek mindegyike ízletes és illatos lesz. 

 

Ha már melegítés, akkor a különböző fűszereket sem hagyhatjuk figyelmen kívül, mint amilyenek az egész kömény vagy akár a koriander, esetleg a római kömény. Mindegyik fenséges és intenzív illattal rendelkezik. Pirítás előtt kicsit össze kell törni, hogy beinduljanak a benne lévő nedvek hatására az illatok. Természetesen a legjobb, ha friss fűszereket használunk, mert azok intenzívek már önmagukban is, így tökéletes lesz az eredmény. 

 

Szerencsére ha magunknak termesztjük a fűszereket, akkor az egész projekt nagyságrendileg ingyenes, maximum az elhasznált gáz díja terhel, ami manapság igencsak kedvező. 

 

Ha felkeltettük az érdeklődésed, akkor keresd a Magzsola weboldalát, és válogass kedvedre a finomabbnál finomabb olajos magvak közül. Válogathatsz natúr és pörkölt magvak közül egyaránt, és biztosan megtalálod az igazit. Persze lehet, hogy nem tudsz dönteni, de ne csüggedj, rendelj mindegyikből és piríts éppen olyat, amilyet szívesen ennél!

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!