Tel-Avivi kórházban ápolták a Hamász-vezető unokahúgát, miközben a terrorszervezet rakétaesőt zúdított a városra
Iszmáil Hánije számos családtagja kapott kezelést Izraelben az elmúlt évek során
Tel-Avivi kórházban ápolták a Hamász-vezető unokahúgát, miközben a terrorszervezet rakétaesőt zúdított a városra

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2021. 05. 28.
Már egy hónapja a Tel-Aviv központjában lévő Ichilov kórházban ápolják Iszmáil Háníjének, a Gázai övezetet uraló iszlamista Hamász terrorszervezet egyik legfőbb vezetőjének unokahúgát - jelentette a The Times of Israel című angol nyelvű izraeli hírportál csütörtökön. Ez azt jelenti, hogy a gázai konfliktus során a területre zúdított rakétaeső őt is veszélyeztette.

PLUSZ 1 HÓNAP a Hetekkel! Minden előfizetőnknek most 4 lapszámmal többet adunk. Részletek a hetek.hu/elofizetes oldalon. A világ változik, az érték állandó!

Az elmúlt hetekben a Hamasz több mint 4000 rakétát lőtt ki izraeli civilekre, melyre az izraeli hadsereg számos megtorló csapással válaszolt. A gázából kilőtt rakéták többek között Izrael középső részére és Tel-Aviv városára is záporoztak, több közülük külvárosaiban be is csapódott.

Izraeli sajtóinformációk szerint a palesztin terrorszervezet egyik vezetőjének,

Iszmáil Hanije unokahúga mintegy egy hónapja fekszik tel-avivi kórházban, ahol csontvelőátültetést hajtottak végre rajta, tehát a konfliktus alatt is a támadott területen tartózkodott.

Az egyik izraeli kereskedelmi televízió szerint az érintett beteg 17 éves, a Walla hírportál viszont úgy tudja, hatéves kislányról van szó.

A korábbi években Hánije anyósát, lányát és unokáját is ápolták izraeli kórházban.

Az Ichilov kórház nem kívánta kommentálni a hírt.

Izraelben humanitárius okokból rendszeresen kezelnek súlyos betegeket a Gázai övezetből és "Ciszjordániából", akiknek ellátási költségét a Palesztin Hatóság fedezi.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Iszmáil Hánije, aki a Hamász politikai irodájának vezetőjeként Katarban él, "győzelemnek" nevezte a múlt héten véget ért rakétaháborút, és üdvözölte az izraeli arabok körében kitört zavargásokat, mert azok szerinte meghiúsították Izrael normalizációs kísérletét saját arab lakosságával és az arab világgal.

A Hamasz alapítójának fia, aki egy ideig izraeli fedett ügynökként tevékenykedett, a napokban egy interjúban kijelentette, hogy a terrorszervezet jobban gyűlöli az izraelieket, mind amennyire saját gyermekeit szereti, és a szervezet vezetőit kellene kiiktatnia Izraelnek ahhoz, hogy móresre tanítsa őket.

(MTI/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!