"Nem úszhatják meg, amit tettek" - A Hamasz alapítójának fia szerint likvidálni kellene a terrorszervezet vezetőit
Moszab Hasszán Juszef úgy látja, a Közel-Kelet jól értette Trump nyelvét, a tolerancia mostani nyelvét viszont gyengeségként értelmezi
"Nem úszhatják meg, amit tettek" - A Hamasz alapítójának fia szerint likvidálni kellene a terrorszervezet vezetőit

Forrás:Youtube/THE JORDAN HARBINGER SHOW

2021. 05. 26.
Moszab Hasszán Juszef, a Hamasz gázai terrorszervezet alapítójának fia, aki egy ideig Izrael szolgálatában is állt, a tűzszünetet követően sürgette a zsidó államot, "fejezze le" a szervezetet, így tudja megleckéztetni őket, és felelősségre vonni a véres konfliktusért.

PLUSZ 1 HÓNAP a Hetekkel! Minden előfizetőnknek most 4 lapszámmal többet adunk. Részletek a hetek.hu/elofizetes oldalon. A világ változik, az érték állandó!

Moszab a New York Postnak adott telefonos interjújában világossá tette: 

"A Hamasz vezetőinek meggyilkolása nem fogja elpusztítani a Hamaszt, de így meg lehet leckéztetni és felelősségre lehet vonni őket. Legközelebb ezerszer is meggondolják, mielőtt két oldalt és civileket is vérfürdőbe vonnak be. Ez a személyes javaslatom."

A férfi szerint az apjához hasonló Hamasz-vezetők valószínűleg biztonságos földalatti bunkerekben vészelték át a gázai konfliktust, miközben saját népük haláleseteit propagandacélokra használták fel.

“Gyermekek százai fizették meg az árat. Az ilyen típusú emberek nem úszhatják meg, amit tettek. Egy napig sem szabadna biztonságban érezniük magukat."

Hozzátette:

“A Hamasz jobbán utálja Izraelt, mint amennyire saját gyermekeit szereti."

A most 43 éves Moszab Hasszán Juszef, aki folyamatosan figyelemmel kíséri a regionális eseményeket, a legutóbbi erőszakhullámot a Hamász elmúlt években növekvő marginalizálódásának tulajdonította.

A kelet-jeruzsálemi Sheikh Jarrah környékkel kapcsolatban zajló ingatlanvita véleménye szerint csak ürügyként szolgált.

“A Hamasz rendkívül csalódott volt amiatt, hogy az Ábrahám egyezmények teljesen figyelmen kívül hagyták," - mondta, utalva az Izrael és számos más arab ország között tavalyi évben létrejött békemegállapodásokra. "Donald Trump elnök új valóságot teremtett a régióban, a Hamasz azonban nem kész belenyugodni abba."

“A Közel-Kelet jól értette Trump nyelvét. A tűz nyelve volt az. Nem sok toleranciát mutatott. A hetedik századi közel-keleti mentalitás a toleranciát gyengeségnek tekinti."

A ramallahi születésű Moszab Hasszán Juszefet apja arra igyekezett felkészíteni, hogy egyszer a palesztin terrormozgalom vezetőjévé váljon.. Moszab a kilencvenes évek közepén egy izraeli börtönbe került apja társaival, és itt ábrándult ki a mozgalomból. A Megiddo börtönben szemtanúja volt annak, hogy a Hamász foglyoknak, milyen brutális módszerekkel bánnak el azon társaikkal, akiket Izrael kémjeinek hisznek.

"Ez idő alatt (egy év) a Hamász több száz foglyot kínzott és gyilkolt meg"

- mondta, élénken emlékezve arra, hogy tűket szúrtak áldozataik körbe alá, és műanyagot égettek testeiken. „Sokaknak, ha nem is mindüknek, semmi közük nem volt az izraeli hírszerzéshez."

Moszab kijelentette, ekkor tette fel magának a kérdést: mi lenne, ha a Hamasznak sikerülne elpusztítania Izraelt és államot létrehoznia. Akkor is hasonlóképpen kínoznák népüket?

1997-ben titokban elkezdett együttműködni Izrael belbiztonsági szolgálatával, a Sinbettel. Tíz éven át az egyik legértékesebb hírszerzőjükként működött "Zöld herceg” kódnéven. Életéről könyv és dokumentumfilm is készült 2010-ben, illetve 2014-ben.

Később a kereszténység felé fordult, politikai menedéket kért az Egyesült Államokban. Jelenleg csendes életmódot folytat Kaliforniában, ahol ingyenes búvárkodást és jógával tölti idejét.

Két éve, 2019-ben testvére, Szuheib Juszef is otthagyta a Hamaszt, miután elege lett. A szervezetet "palesztinokra veszélyes rasszista terrorszervezetként" írta le. 

Moszab szerint a gázaik többsége nem támogatja a Hamaszt, de csendben maradnak, mert félnek tőle. Ha bárki ellentmond a terrorszervezetnek, azonnal lelövik vagy felakasztják őt és a családját is. Saját kivégzésére is áldását adta apja, így soha nem térhet haza.

(NYPost/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!