hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A Hamasz fia kitálal

2011. 11. 04.
A – Gilad Salitot is fogva tartó – Hamaszt nemzetközileg is terrorszervezetnek tekintik, amely számtalan öngyilkos merényletért és egyéb Izrael ellen elkövetett halálos kimenetelű támadásért felelős. Moszab Hasszán Juszef már kiskorától fogva belülről figyelhette ennek a gyilkos terroristacsoportnak a működését.

A Hamasz egyik alapítójának, és legnépszerűbb vezetőjének: Hasszán Juszef sejknek a legidősebb fiaként és várható örököseként az ifjú Moszab évekig segítette apja politikai tevékenységét, egyszersmind készült arra, hogy a nyomdokaiba lépjen. 21 éves korára Moszab Hasszán Juszef olyan dolgokat látott, amelyeket soha senkinek nem szabadna látnia: a legsötétebb nyomort, a hatalommal való visszaélést, kínzást és halált. Tanúja volt olyan közel-keleti csúcsvezetők szín-falak mögötti ügyleteinek, akik világszerte megtöltik az újságok címlapjait. A Hamasz legmagasabb szintjein is bizalommal voltak iránta, és részt vett az intifádában. A mozgalom tagjaként Moszabot több alkalommal is bebörtönözte az izraeli belbiztonsági szolgálat, Izrael legrettegettebb börtönlétesítményének a gyomrában tartották fogva.
A dolgok azonban jelentős fordulatot vettek, amikor az izraeli titkos-szolgálatnak kezdett dolgozni.
Egy brit misszionáriussal történt váratlan találkozását követően a leghíresebb közel-keleti vallási vezető tanításait kezdte követni. A keresés-kutatás hatéves periódusa kezdődött, ami kockázatos volt a Hamasz számára, veszélyeket jelentett
Moszab családjának, és fenyegetést a saját éle­tére vonatkozóan is. Vakmerő döntései, és a legsötétebb helyeken át vezető hihetetlen életútja különleges titkok tudójává tették. De egyben árulóvá is azoknak az embereknek a szemében, akiket szeret.
A Hamasz fia című könyvben Moszab ez idáig csak egy maroknyi ember előtt ismert új információkat tár fel a világ legveszélyesebb terrorszervezetéről, és fellebbenti a fátylat saját titkos szerepéről, a családjától és szülőföldjétől való elszakítottság kínzó gyötrelmeiről, kockázatos döntéseiről, valamint hitéről Jézusban, és hogy a közel-keleti békéhez egyetlen út vezet: a „szeressétek ellenségeiteket” küldetésének a betöltése. Később politikai menedékjogot kért – és kapott – az Egyesült Államokban.

Szakértői segítség

Ron Brackin – a könyv társszerzője – oknyomozó újságíróként bejárta a Közel-Kelet legnagyobb részét. Az al-Aksza intifáda idején megfordult Betlehemben, Ramallahban, Gázában és Jeruzsálemben is. Irak bukása után Bagdadból, legutóbb pedig a dél-szudáni és a darfúri lázadókról és menekültekrôl tudósított. Sok kiadványban jelennek meg cikkei, elemzései. Többek között az USA Today és a Washington Times közli írásait. Ron a marylandi egyetem Philip Merrill újságíró kurzusának elvégzését követôen rádiós és televíziós újságíróként, valamint kongresszusi sajtótitkárként dolgozott Washingtonban.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!