"Te vagy a következő" - fotóval fenyegetett meg egy rendőrt LeBron James a Floyd-per után
A világhírű NBA-sztár a közösségi oldalán posztolta Nicholas Rearden képét
"Te vagy a következő" - fotóval fenyegetett meg egy rendőrt LeBron James a Floyd-per után

Forrás: Twitter/LeBron James

2021. 04. 22.
Miután bűnösnek találták Derek Chauvin volt rendőrtisztet George Floyd meggyilkolásában, LeBron James világhírű kosárlabdázó a közösségi oldalán posztolta egy másik rendőr fotóját ezzel szöveggel: te vagy a következő. 

A világ legjobb kosárlabdázójának tartott NBA- játékosa szerdán tette közzé Nicholas Rearden fotóját a közösségi oldalán, majd nem sokkal később törölte. A columbusi rendőrtiszt azért került célkeresztbe, mert egy rendőri intézkedés során megölte a fekete Ma'Khia Bryant-et. 

 

A rendőrségi felvételek tanulsága alapján Bryant egy nyílt utcán történő dulakodás során egy kést rántva támadt egy másik fekete nőre, amikor lelőtte a tiszt. 

Az incidenssel kapcsolatban nyomozás indult, amelyben kivizsgálják, hogy Rearden megfelelően intézkedett-e az ominózus helyzetben. 

 

LeBron James azt követően törölte a posztját, hogy többen éles kritikákkal illették, hogy posztjával erőszakra buzdít egy konkrét személlyel szemben még azelőtt, hogy a vizsgálat eredménye bármit tényszerűen megállapított volna. 

 

A játékos később azzal magyarázta a poszt levételét, hogy nem akar több gyűlöletet kelteni, de már "belefáradt abba, hogy azt látja, hogy a rendőrség feketéket öl".

(RT)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!