"Szúnyogtornádót" kaptak lencsevégre Oroszországban - videó
Rovarok millióiból álló örvénylő oszlopok alakultak ki, emberre azonban a szakértők szerint nem veszélyesek
"Szúnyogtornádót" kaptak lencsevégre Oroszországban - videó

Forrás: Twitter/The Siberian Times

2021. 07. 19.
Bizarr jelenséget filmeztek le az oroszországi Kamcsatka-régióban: hím szúnyogok millióival örvénylő, gyorsan mozgó forgószelek alakultak ki, nagy riadalmat keltve a helyiek körében. A szakértők szerint ártalmatlan rajzásról van szó, mely a rovarok párzásához köthető. Hasonló jelenséget már az Egyesült Államokban is rögzítettek. 

Megjelent a világhírű amerikai influencer, Ben Shapiro műve magyar nyelven! Cikkünk a könyvről ide, további részletek és a megrendelés pedig ide kattintva érhető el.

Helyiek beszámolói szerint több száz méteren elhúzódó felhőszerű képződményről volt szó, és áthajtani rajta nem volt kellemes élmény, az út alig látszott a rovaroktól, és nem merték lehúzni az ablakokat sem. 

"Óriási szúnyogoszlopokat láttam, amerre csak néztem. Bizonyos csoportjaik leszakadtak, majd újabb 'tornádót' alkottak"

- mesélték. 

Az egyik nyilvánosságra hozott felvételen jól látszik, ahogy a rovarok rajzanak egy autó körül, míg a távolban megjelenik a "szúnyogtornádó". 

Helyi szakértők szerint, bár rendkívül félelmetesnek tűnik, teljesen ártalmatlan jelenségről van szó, hím szúnyogok párzási tevékenységéről: 

"Ezek hím szúnyogok, amelyek a több nőstény körül az egyik körül párosodás céljából rajzanak - ezzel nincsen semmi baj"

- mondta Ljudmila Lobkova entomológus.

A rajzó hím szúnyogok "nem támadják meg az embereket" - tette hozzá.

A helyiek szerint már megszokták az effajta rajzásokat, de ebben az évben rosszabbak az eddigieknél. A szunyogriasztók nem hatnak rájuk - áll a jelentésben.

(Daily Mail/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!