Rendkívüli: tűzszünetet kötött Izrael a Hamasszal
Pénteken, hajnali 2-kor lépett életbe
Rendkívüli: tűzszünetet kötött Izrael a Hamasszal

2021. 05. 20.
Megszületett a megegyezés Izrael és a Hamasz terrorszervezet között, így péntek hajnali 2-kor életbe léphet a tűzszünet a zsidó állam és a gázai palesztin terrorszervezet között.

Izrael biztonsági kabinetje csütörtök esti ülésén egyhangúlag megszavazta a gázai tűzszünetet. 

A minisztereket tájékoztató védelmi tisztviselők kijelentették, hogy Izrael elért minden lehetségesen elérhető katonai eredményt a palesztin terrorcsoportokkal folytatott konfliktusban.

“A Hamaszt elrettentettük és súlyos veszteségeket szenvedett,"

- tájékoztattak.  

A hírt Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök irodája is megerősítette. Nyilatkozatukban kijelentették, hogy a miniszterek beleegyeztek, hogy "elfogadják a feltétel nélküli és kölcsönös tűzszünetre irányuló egyiptomi kezdeményezést, ami egy később bejelentett órában lép életbe."

A Hamasz terrorszervezet egy tisztviselője megerősítette, hogy „kölcsönös és egyidejű” tűzszünetet kötöttek Izraellel, ami véget vet a 11 napos gázai konfliktusnak.

A tűzszünet pénteken, hajnali 2 órakor lépett életbe

(Times of Israel/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!