Rekordszámú meleg képviselő a Knesszetben 
Új törvénytervezetük súlyosan büntetné az LMBTQ-terápiát Izraelben
Rekordszámú meleg képviselő a Knesszetben 

Forrás: Shutterstock/Puzzlepix

2020. 06. 18.
Izrael 120 tagú parlamentjében összesen hat nyíltan homoszexuális politikus foglalhat helyet. A zsidó állam a múlt évben nevezte ki első nyíltan homoszexuális miniszterét.

Az ország egyre inkább arról híres a világban, hogy a Közel-Keleten ő a „legprogresszívebb” az LMBTQ közösséggel kapcsolatban, annak ellenére, hogy a társadalom konzervatív rétegei nem nézik jó szemmel a dolgot – számolt be a BBC.

Az LMBTQ közösséget Izraelben számos diszkrimináció-ellenes törvény védi, örökbe fogadhatnak gyermekeket, és 1993 óta szolgálhatnak az Izraeli Védelmi Erők kötelékében is.

Jövő heti beiktatása után Benny Ganz Kék és Fehér pártjának egyik tagja, Yorai Lahav Herzano lesz a hatodik nyíltan homoszexuális Knesszet-képviselő. Herzano azon öt képviselője egyikének helyére érkezik majd, akik szerdán nyújtották be lemondásukat egy új törvénynek megfelelően, mely lehetővé teszi a miniszteri posztot betöltő parlamenti képviselőknek, hogy feladják széküket, de a kormányban maradjanak.

A múlt évben a Benjamin Netanjahu miniszterelnök Likud pártjának politikusa, Amir Ohana lett az első nyíltan homoszexuális kabinet tag, amikor ügyvivő igazságügyminiszternek nevezték ki. Jelenleg a közbiztonsági miniszter posztját tölti be. 

Vasárnap dönt egy miniszteri bizottság arról, hogy törvényjavaslatot terjesszen be az LMBTQ életmódot elhagyókat célzó terápiát betiltsák Izraelben. A javaslatot Nitzan Horowitz, a Knesszet nyíltan meleg képviselőinek egyike vetette fel - írja a The Jerusalem Post.

A törvény alapján megvonnák a működési engedélyt azoktól a pszichológusoktól, akik alkalmazzák a terápiát, bírságot vetnének ki rájuk, és sorozatos „szabályszegések” esetén börtönbe is küldenék őket. A Merec szélsőbaloldali párt képviselője szerint a terápia

„gyilkosság, ami végez a lélekkel, és sok esetben a testtel is, a kínzókat pedig ugyanolyan súlyosan el kell ítélni, mint azokat a gyilkosokat, akik egy másik személy halálát okozzák.”

 

Horowitz arra kérte a Kék és Fehér párt tagjait, álljanak a törvény mögé.
 

Megosztaná véleményét másokkal is? A Facebook oldalunkon megteheti:

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!