Megalakul az izraeli egységkormány
Netanjahu lesz 2021 végéig a miniszterelnök
Megalakul az izraeli egységkormány

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2020. 04. 20.
Közel másfél év és három egymást követő választás után újra teljes felhatalmazással rendelkező kormánya lesz Izraelnek, miután ma este Benjamin Netanjahu és Benny Gantz aláírták a „nemzeti válságkezelő kormány” megalakításáról szóló egyezményt.

A Likud és a Kék-Fehér Párt közös bejelentése szerint a megállapodás három évre szól. Az első másfél évben Benjamin Netanjahu lesz a miniszterelnök, és Benny Gantz védelmi miniszterként szolgál. A külügyminiszteri tisztséget a Kék-Fehér Párt második embere, Gabi Askenázi tábornok, volt vezérkari főnök tölti be. 2021 végén cserél a két politikus, és Gantz veszi át a kormányfői tisztséget. Netanjahu valószínűleg nemzetközi kapcsolatokért felelős miniszterelnök-helyettes lesz majd ebben az időszakban.

Az egyezmény további részletei még nem ismertek, így nem tudni, mi lesz a sorsa Netanjahu elleni bírósági pernek, és az sem ismert, hogy az új kormányprogram tartalmazza-e majd a Trump-tervnek megfelelően a bibliai területek, Júdea és Szamaria zsidó lakosságú részeinek az annektálását.

Az izraeli választási dráma legfontosabb kérdéseiről korábban Caroline Glick vezető publicista, elemző nyilatkozott lapunknak, a döntés spirituális tétjéről pedig itt olvashatják a Hetek-elemzését.

(A nyitókép forrása: Shutterstock/Puzzlepix)

---

Nem akar kimozdulni, de a Hetekről sem mondana le? Vegye meg az akutális lapszámot a digitalstand.hu/hetek oldalon, vagy fizessen elő akciósan nyomtatott, vagy digitális formátumra a hetek.hu/elofizetes oldalon.

 

 

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!