Provokatív lépés: Biden abortuszlobbistát jelölt egészségügyi miniszternek 
Xavier Becerra kinevezésére kizárólag demokrata szenátorok szavaztak
Provokatív lépés: Biden abortuszlobbistát jelölt egészségügyi miniszternek 

Forrás: Youtube/C-span

2021. 03. 22.
Az amerikai szenátus jóváhagyta Joe Biden vitatott egészségügyi miniszterjelöltjét. A radikális abortuszpárti Xavier Becerra kinevezésére kizárólag demokrata szenátorok szavaztak. Az életpárti szervezetek emlékeztettek arra, hogy Becerra semmilyen szakirányú tapasztalattal nem rendelkezik, viszont fanatikus aktivista, aki kaliforniai államügyészként perben állt egy katolikus apácarenddel, mert nem biztosítottak fogamzásgátlókat és ingyenes abortusztablettát az idősotthonok dolgozói és lakói számára.

Az elképesztő kaliforniai perre Barack Obama egészségbiztosítási törvénye, az Obamacare rendelkezései nyomán került sor, amely kötelezővé tette minden munkáltató és egészségügyi számára, hogy az egészségügyi ellátás keretében fogamzásgátlást biztosítsanak – beleértve a mesterséges vetélést kiváltó abortusztablettát is – alkalmazottjaik és az ellátottjaik számára. 

Egy katolikus betegek és idősek ápolásával foglalkozó apácarend mentességet kért az Obamacare fenti rendelkezése alól, arra hivatkozva, hogy az ellenkezik lelkiismereti meggyőződésükkel, és egyébként sem vonatkozik rájuk, tekintve, hogy az ellátottjaik idősek, az apácák pedig szüzességi fogadalmat tettek. 

A kormányzat nevében azonban Xavier Becerra elutasította a kérelmet, és több millió dolláros büntetéssel fenyegette a Szegényeket Gondozó Kisnővérek Kongregációját, amely harmincegy országban szolgál az idős szegények felé.

Az apácarend az amerikai alkotmányban garantált vallásszabadságuk megvédésére kénytelen volt bírósághoz fordulni.

A per megjárta a teljes amerikai bírósági rendszert, végül több éves jogi vesszőfutás, és elveszített per után a Legfelsőbb Bíróság az apácák javára ítélt. A fellebbezések során

a feministák támadták az apácáknak az „élet szentségébe” vetett hitét, azt állítva, hogy az a nőkkel szembeni alkotmányellenes diszkrimináció és a nővérek ezzel „indokolatlan terhet” helyeztek a nők vállára.

„Az ügyben megdöbbentő volt – és egyben számos más hasonló példát láthattunk erre – az Obama-kormányzat bürokratáinak igyekezete, hogy megpróbálják a lehetetlent: vádat emelni olyan magánszemélyek ellen, akik nyilvánvalóan valós vallási meggyőződésükből fakadóan a legalapvetőbb amerikai szabadságjog védelmét igényelték a maguk számára” - írta David Horowitz konzervatív jogász, aki szerint

Xavier Becerra és az Obama-kormány más radikális tagjai a „társadalmi igazságosság” álcája alatt „eltökélten igyekeztek bebizonyítani azt, hogy mindenkinek alá kell vetnie magát a rendeleteiknek”. 

Egy életpárti szervezet, a National Right to Life vezetője, Carol Tobbis szerint Becerra a miniszteri posztot

„jutalmul kapta az eddigi szélsőséges aktivizmusáért”.

Nem ez volt Becerra egyetlen "bosszúálló lépése".

Főügyészként pert indított azon újságírók ellen is, akik rejtett kamerás felvételekkel leleplezték, hogy a legnagyobb amerikai abortusz szolgáltató szervezet, a Planned Parethood vezetői meggyilkolt babák testrészeivel kereskednek. 

A konzervatív Családkutató Tanács elnöke, Tony Perkins szerint rendkívül aggasztó, hogy

„miközben az elmúlt 100 év legsúlyosabb járványa zajlik, az amerikai szenátus egy olyan személy kinevezését támogatja, aki semmilyen tapasztalattal nem rendelkezik orvosi, tudományos, gyógyszerészeti vagy egészséggondozási területen.

Egyetlen dologhoz ért valójában, ahhoz, hogyan kell beperelni kórházakat, terhesgondozó központokat, apácarendeket és más olyan intézményeket, amelyek nem támogatják az abortuszpárti nézeteit”.
 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!