Oroszország aggódik, hogy Izrael megsérti más országok szuverenitását
Elítélő határozatot készítenek elő az ENSZ-ben
Oroszország aggódik, hogy Izrael megsérti más országok szuverenitását

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2022. 06. 20.
A Times of Israel úgy értesült, hogy a Biztonsági Tanács elé nyújt be Oroszország egy olyan elítélő határozatot, amely szerint Izrael damaszkuszi repülőtér elleni légicsapása valójában nemzetközi jogot sért, aláássa a régió stabilitását és sérti Szíria szuverenitását is. 

Izraeli tisztviselők ugyanakkor kétlik, hogy az orosz javaslat nagy támogatást kapna a szervben - számolt be a Neokohn. 

Izrael egyébként nem erősítette meg, hogy ő állna a repülőteret ért támadás mögött. Az oroszok mindenesetre úgy vélik, Izrael nem csak Szíria, de "más országok" szuverenitását is megsérti.

Izrael egyébként úgy tudja, hogy Irán fegyvercsempészetre használja a szíriai területeket, ami nagy veszélyt jelent az országra nézve. Már korábban is utaltak arra nyilatkozatokban, hogy Irán Szírián keresztül juttatja fegyverzethez a libanoni terrorszervezeteket. 

(Neokohn/Times of Israel)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!