Netanjahuék attól tartanak, hogy elfogatóparancsot bocsáthat ki ellenük a Nemzetközi Büntetőbíróság
Már készülnek erre a lehetőségre is
Netanjahuék attól tartanak, hogy elfogatóparancsot bocsáthat ki ellenük a Nemzetközi Büntetőbíróság

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2024. 04. 29.
Izraeli tisztviselők egyre jobban aggódnak amiatt, hogy a Nemzetközi Büntetőbíróság elfogatóparancsot adhat ki Benjamin Netanjahu miniszterelnök és más izraeli vezetők ellen a gázai háborúval kapcsolatos vádak miatt. 

Ismét Hetek Közéleti Klub, aktuális témákkal: Mire számítsunk Ukrajnában és a Közel-Keleten? Hogyan készüljünk a jövőre? Szakértőkkel és teológusokkal beszélgetünk korunk legégetőbb kérdéseiről. Az eseményre a [email protected] címen tudnak regisztrálni. Részletek ITT.

A bíróság azzal vádolhatja a kormánytagokat, hogy túlságosan is kemény katonai választ adtak a Hamász október 7-i terrortámadására, illetve hogy megakadályozták a humanitárius segélyek Gázai övezetbe való eljuttatását - írja a New York Times izraeli és külföldi tisztviselőkre hivatkozva.

Az újság szerint „valószínűleg a világ nagy részén megalázó erkölcsi dorgálásként tekintenének arra”,  ha a Nemzetközi Büntetőbíróság elfogatóparancsot adna ki, melynek lehetőségét az utóbbi hetekben az izraeli döntéshozók is figyelembe vették az egyik tisztviselő szerint. Az említett elfogatóparancsok utazási korlátozásokat jelenthetnek az érintett izraeli vezetők számára, de a New York Times szerint elképzelhető, hogy egyúttal a Hamász vezetői ellen is kiadhatnak ilyen elfogatóparancsokat.

A Times a fenti értesüléseit azután hozta napvilágra, hogy Izrael külügyminisztere, Israel Katz vasárnap azt mondta, hogy „elvárjuk a bíróságtól, hogy tartózkodjon attól, hogy magas rangú izraeli politikai és biztonsági tisztviselők ellen bocsát ki elfogatóparancsokat”.  „Nem hajtunk fejet, nem hagyjuk magunkat elrettenteni, és tovább fogunk harcolni” - tette hozzá Katz.

(Fox News / Hetek)

Iratkozzon fel a Hetek megújult hírlevelére! Hetente egy csokorban ajánljuk különleges tartalmainkat, a legizgalmasabb interjúinkat, videóinkat, világnézeti és kiemelt cikkeinket.  EZEN A LINKEN TUD FELIRATKOZNI.

hetek hírlevél/viber

Legfrissebb online híreinkért csatlakozzon a Hetek belső Viber-csoportjához! Így nem kell órákat szörföznie a híroldalak között, tőlünk megkapja telefonjára a nap legfontosabb világnézeti tartalmait.  CSATLAKOZZON A CSOPORTHOZ EZEN A LINKEN.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!