Nem jött be a Nike-nak Lil Nas "sátáncipője": perelnek
A rapper ugyanis nem egyeztetett a céggel, mielőtt felhasználta volna edzőcipőjüket bizarr dizájnjához
Nem jött be a Nike-nak Lil Nas "sátáncipője": perelnek

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2021. 03. 30.
Beperli a Nike Lil Nas X amerikai rapper cégét az MSCHF-et, amiért a botrányt keltő pentagrammot, fordított kereszteket és emberi vért is tartalmazó sátánista cipődizájnhoz megkérdezés nélkül használták fel a cég Air Max 97-es modelljét.

Ahogy arról korábban írtunk a rapper rendkívül ízléstelen sátánista klipje (Montero) elkészítése mellett "sátáncipőt" is kreált, amin az ördögi szám, a sátán mennyből való levettetéséről szóló igevers, egy pentagram és lefelé fordított keresztek is megjelennek.

Bár a termék sokakban megütközést keltett, azonnal elkapkodták. 

A Nike most azt állítja megsértették védjegyét, és emiatt pert is indít.

A sportcipő-óriásvállalat a vádiratban azt állítja, nem fogadta el és nem hagyta jóvá a "sátáncipők" legyártását. Arra kérik a bíróságot, hogy akadályozza meg, hogy az MSCHF cég továbbra is értékesíthesse a márkajelet viselő lábbelik értékesítését. 

"Az MSCHF és nem engedélyezett sátáncipője zavart és felhígulást okozhat, illetve téves asszociációt hozhat létre az MSCHF termékei és a Nike között"

- állítja a cég, hozzátéve, ennek jeleit már tapasztalják is, hiszen többen azonosítják a cipőt a Nike-val és bojkottra is felszólítanak a vállalat ellen.

(BBC/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!