Sikerült peren kívül megegyezni a NIke-val: visszahívják Lil Nas sátáncipőit
A pentagrammal és lefordított keresztekkel díszített vércseppet is tartalmazó Air Max 97-est azonnal elkapkodták
Sikerült peren kívül megegyezni a NIke-val: visszahívják Lil Nas sátáncipőit

Forrás: Youtube/NBC News

2021. 04. 09.
A Nike bejelentette, hogy sikerült peren kívüli megegyezésre jutnia az Air Max cipőit saját, vércseppes, sátánista dizájnjával engedély nélkül értékesítő művészeti kollektívával, az MSCHF-el, így visszahívják a botránykeltő cipőket, melyeket egy perc alatt elkapkodtak.

Március végén limitált számú sátánista edzőcipővel rukkolt elő Lil Nas X amerikai rapper New York-i cége az MSCHF. A lábbeliben állítólag egy-egy csepp emberi vér is lötyög, emellett pentagram és bibliai vers is megjelenik rajta. 

A több, mint ezer dolláros összegért értékesített sátáncipők valójában módosított Nike Air Max 97-esek, melyekből összesen 666 párt gyártottak, de még csak egy párt szállítottak ki.

A kollektíva most visszafizeti a kifizetett összegeket a vásárlóknak, és kivonja a bizarr cipőket a forgalomból, miután a Nike pert indított ellene.

A megütközést keltő cipőket Lil Nas rapperrel együtt tervezte meg az MSCHF, aki mindenképpen meg akart tartani egy párt a sátáncipőkből. A kollektíva korábban szenteltvizes Jézus-dizájnra is felhasználta a Nike cipőit.

A sportcipő-óriásvállalat a múlt héten perelte be az MSCHF-et. A vádiratban azt állítják, nem fogadták el és nem hagyták jóvá a "sátáncipők" legyártását. Arra kérik a bíróságot, hogy akadályozza meg, hogy az MSCHF cég továbbra is értékesíthesse a márkajelet viselő lábbelik értékesítését. 

"Az MSCHF és nem engedélyezett sátáncipője zavart és felhígulást okozhat, illetve téves asszociációt hozhat létre az MSCHF termékei és a Nike között"

- állítja a cég, hozzátéve, ennek jeleit már tapasztalják is, hiszen többen azonosítják a cipőt a Nike-val és bojkottra is felszólítanak a vállalat ellen.

A pereskedés végére a cipők visszahívásával most pont került.

(BBC/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!