„Nem fogok meghalni Putyinért!” - elkapkodták a repjegyeket Moszkvában
Sokan menekülnének az országból Putyin bejelentése után
„Nem fogok meghalni Putyinért!” - elkapkodták a repjegyeket Moszkvában

Képünk illusztráció. /Forrás: Shutterstock/Puzzlepix/

2022. 09. 21.
Tüntetések sorát szervezték Oroszország szerte, miután Vlagyminir Putyin bejelentette, részleges mozgósítást rendelt el az ukrajnai háború miatt. 

A Hetek 25 éve küzd a magzatgyermekek védelméért, áll ki a természetes családok mellett, valamint a hit és szólás szabadságáért. Ha számodra is fontosak ezek az ügyek, legyél te is a támogatónk!

Villámgyorsan elfogytak az egyirányú repjegyek szerdán Moszkvából indulva, miután az orosz elnök bejelentette, elrendelte a részleges mozgósítást az ukrajnai háború miatt. 

Sajtóinformációk szerint azokba az országokba, ahova oroszok vízum nélkül utazhatnak, szinte pillanatok alatt elfogytak a jegyek. De még az átszállásos lehetőségek is villámgyorsan beteltek Putyin televíziós bejelentését követően.

Sokan azért tervezik elhagyni mielőbb az országot, mert attól tartanak, hogy azokat hamarosan le fogják zárni. Az orosz kormány hivatalos bejelentése szerint a mozgósítás 300 ezer tartalékos katonát érint. Most először történik ilyen jellegű mozgósítás a második világháború óta. 

Demonstrációt tartottak Szibériában is, ahol az egyik felvétel alapján FSZB-tisztekkel néztek farkasszemet a tüntetők. Egyikőjük azt kiabálta: 

"Nem fogok meghalni sem Putyinért, sem magáért!"

(DailyMail)

 

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!