"Morális kötelességünk" - Izrael a holokauszttúlélőknek is biztosítani fogja a vakcinát a világ minden táján
Netanjahu elnök szerint olyan jól halad az oltás, hogy még tavasz vége előtt elérhetik a kívánt szintet
"Morális kötelességünk" - Izrael a holokauszttúlélőknek is biztosítani fogja a vakcinát a világ minden táján

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2021. 01. 14.
Izrael azon lesz, hogy biztosítsa a koronavírus elleni oltást az Izraelben és a diaszpórában élő holokauszt túlélők számára, jelentette be a diaszpóraügyi minisztérium a napokban. Az általános lakosság oltása Benjamin Netanjahu miniszterelnök szerint olyan jó ütemben halad, hogy a védelemhez szükséges átoltottságot már tavasszal elérhetik.

A zsidó állam lakosságának eddig több, mint 23 százalékát oltották be röpke három hét leforgása alatt, ezzel szemben, ahogy arról a közelmúltban beszámoltunk, a világ más tájain, és az Európai Unióban is rendkívül lassan folyik a vakcinabeszerzés és annak beadatási folyamata egyaránt.

A holokauszttúlélők beoltására irányuló komplikált, nemzetközi logisztikai előkészítése elkezdődött.

Omer Jankelevics diaszpóraügyi miniszter a Shalom Corps szervezetet bízta meg a művelet koordinálásával, ők pedig  a diaszpóraügyi és egészségügyminisztérium mellett számos orvosi szállítmányozási céggel egyeztettek azzal kapcsolatban, hogyan koordinálják a Pfizer és Moderna vakcinák célba juttatását.

Jankelevics leszögezte: "megtiszteltetés számunkra, hogy védelmet nyújthatunk a számukra a koronavírussal szemben.

Ez olyan erkölcsi parancs, amit minden zsidó ott hord a szívében - biztosítani, hogy sose maradjanak magukra."

A kampány lefolytatásához számos oltási központot vesznek majd igénybe a különböző országokban. Azoknak pedig, akik képtelenek elhagyni otthonukat, házhoz mennek az önkéntes oltók.

A diaszpóraügyi minisztérium a projekt finanszírozásához igyekszik zsidó filantrópokat megnyerni, hogy a vakcinaadagot ne az izraeli kvótából keljen elvonni, hanem külön adagokat tudjanak rendelni.

“A globális válság alatt lehetőségünk van támogatni azokat a holokauszttúlélőket, kiknek ellenállóképessége nem szűnik vezetni és inspirálni az emberiséget."

- jelentette ki Jankelevics, hozzátéve:

“Kollektív kötelességünk, hogy megóvjuk ezt a megbecsült, mégis kiszolgáltatott lakosságot a kölcsönös felelősség szellemében. Itt az ideje, hogy mindannyian, zsidó intézmények és zsidó vezetők a világ minden táján összefogjanak a művelet érdekében.”

(Jpost/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!