Mire figyelj oda, ha túrázni indulsz a kutyáddal? (x)
Mire figyelj oda, ha túrázni indulsz a kutyáddal? (x)

www.kutyakajas.hu

2021. 03. 13.
Végre itt a tavasz, és a kellemes napsütés embert és állatot is a szabadba csalogat. Ideje leporolni a túrabakancsot és előszedni a hátizsákot, hisz vár a természet! Ha kutyusoddal együtt vágnál neki a kirándulásnak, akkor persze akad pár dolog, amikre oda kell figyelned, de ha ezeket betartod, akkor garantáltan pozitív élményekkel tértek majd haza.

 

Ez egy PR cikk

 

A megfelelő túrafelszerelés

 

Az egész napos erdei túra nem egyenlő egy rövid városi sétával, így másképp is kell felkészülni rá. Az alapvető felszerelést úgy állítsd össze, hogy a kutyád holmijai is helyet kapjanak benne: egy-két kedvenc játék, frizbi vagy labda, póráz és persze hordozható etető- és itatótálak. Természetesen ne feledkezz meg a vízről, valamint vigyél magaddal egy adag kutyaeledelt is: mi a finom Eukanubát ajánljuk, amit a Kutyakajas.hu Webáruházban is megtalálsz!

 

A hosszú gyaloglás során ugyanis nem csak te éhezel és szomjazol meg gyakrabban, hanem kedvenced is. A szendvicsek és a tea azonban maradjanak csak meg a gazdinak. 

 

Ezenfelül nem árt, ha van még nálad egy kis méretű elsősegélykészlet, egy pokróc, némi papírzsebkendő és térkép vagy mobiltelefon a tájékozódáshoz.

 

Védekezés a paraziták ellen

 

A kullancsok, bolhák és szúnyogok akár otthon a kertben is megtámadhatják a kutyát, az erdőben azonban még több akad belőlük, pláne a bozótos területeken. Ezért indulás előtt győződj meg róla, hogy az eb kellő védettséggel rendelkezik az élősködők ellen - például van rajta bolhanyakörv, vagy nemrég megkapta a szükséges cseppeket.

 

Mindenesetre az ördög sosem alszik, ezért hazatéréskor vizsgáld át a bundáját, hogy nem hozott-e haza véletlenül egy pár “potyautast”. Ez abból a szempontból is hasznos, hogy megszabadíthatod a szőrébe ragadt bogáncsoktól vagy toklászoktól, amik az állat bőrébe fúródva súlyos problémákat is okozhatnak.

 

Alapvető engedelmesség

 

Az erdő minden kutya számára izgalmas hely, teli érdekes szagokkal és hangokkal. Nem csoda, ha szeretnének egy kicsit szabadon futkározni és felfedezni a területet. De csak akkor csatold le róla a pórázt, ha biztos vagy benne, hogy minden körülmények között szót fogad neked, és hívásra azonnal visszajön! 

 

Különben könnyen előfordulhat, hogy meglát vagy megérez egy vadat, utánairamodik és üldözni kezdi - téged pedig szépen faképnél hagy. Ez pedig nemcsak azért veszélyes, mert a kutya esetleg eltéved, hanem összetalálkozhat például egy malacait agresszíven védő vaddisznóval is. Tehát csak akkor engedd a kutyát szabadon, ha van annyira engedelmes, hogy parancsra rögvest visszatér hozzád.

Illetve ha népszerű túrázóhelyet választasz, akkor jó, ha felkészülsz arra, hogy valószínűleg mások is lesznek ott kutyával, vagy esetleg olyan gyerek, aki fél az állatoktól. A legjobb, ha fennmarad a póráz, bármennyire is szeretne az eb kedvére rohangálni. Még egy fontos dolog: sose engedd, hogy állati tetemből falatozzon, vagy pocsolyából igyon! 

(Fizetett PR cikk)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!