Minden ötödik brit hiszi, hogy Jézus Isten, és nagy a nyitottság a megismerésére
Az egyházi vezetők szerint az eredmények bepillantást engednek abba, hogy az egyházaikon kívüliek hogyan látják a keresztényeket, az egyházat és Jézust
Minden ötödik brit hiszi, hogy Jézus Isten, és nagy a nyitottság a megismerésére

Illusztráció( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2022. 05. 02.
Az Egyesült Királyságban egy új felmérés során megkérdezett emberek 20 százaléka válaszolta, hogy hiszi, Jézus Isten. A projekt során több mint 3000 embert kérdeztek meg, keresztényeket és nem keresztényeket egyaránt. Az is kiderült, hogy a megkérdezett emberek 45 százaléka hisz a feltámadásban.

Az Alpha, az Evangelical Alliance, a Hope Together, a Luis Palau Association és a Kingsgate Community Church megbízásából készült kutatást arra kívánják felhasználni, hogy segítsék a vezetőket az egyház fejlesztésében a következő öt évben. 

Az egyházi vezetők szerint az eredmények bepillantást engednek abba, hogy az egyházaikon kívüliek hogyan látják a keresztényeket, az egyházat és Jézust.

A megkérdezett nem keresztények alapvetően barátságosnak és befogadónak írták le az egyházat, de azt is megjegyezték, hogy néha szűk látókörű és képmutató lehet.

Minden harmadik nem keresztény egy keresztyénnel folytatott beszélgetés után azt mondta, hogy többet szeretne megtudni Jézus Krisztusról

– ez több, mint a 2015-ben mért adat, ahol minden ötödik mondta ugyanezt.

„Még mindig nagyon fontos, hogy az Egyház éljen a lehetőséggel, szívesen fogadják a megtérő embereket, és megküzdjenek azokkal az előzetes elképzelésekkel, amit az emberek gondolhatnak az egyházról" - nyilatkozta a kérdésben Rachael Heffer, az Evangelical Alliance (Evangéliumi szövetség) misszióvezetője.

„Mindez valódi reményt ad az Egyház jövőjét illetően, és bátorítást, hogy itt az idő az evangelizációkra és a missziókra" - jelentette ki Dr. Rachel Jordan-Wolf, a HOPE Together ügyvezető igazgatója a hét éven belül másodszor elvégzett felmérés fontosságáról.

"Megerősíti, hogy a világjárvány óta soha nem volt jobb idő, és soha nem volt nagyobb szükség arra, hogy keresztényekként ismertebbé tegyük Jézust!"

- tette hozzá.

A kutatást a Savanta ComRes végezte 2022 februárjában az Egyesült Királyság lakossága reprezentatív mintájának felhasználásával.

(Premier/hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!