hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Mit mondtak a történelem nagyjai Jézusról?
Minden korok embere

2013. 12. 19.
A kilencvenöt éves világhírű prédikátor, Billy Graham továbbra is aktív: három év alatt már a harmadik új könyve jelenik meg. Az idei ünnepi szezon egyik nagy sikere az Egyesült Államokban a Salvation (Megváltás) című műve, amely magyarul várhatóan a jövő év tavaszán jelenik meg Billy Graham magyarországi kiadójának, a Patmos Recordsnak a gondozásában. A Hetek lehetőséget kapott, hogy a kiadó jóvoltából egy exkluzív részletet közölhessen az új könyvből, amelyben a szerző különböző történelmi hírességek véleményét gyűjtötte össze Jézusról.

Larry King televíziós és rádiós műsorvezető sok éve már a barátom. Egyszer megkérdezték tőle, hogy melyik történelmi szereplőt interjúvolná meg legszívesebben. Mi volt a válasza? „Jézust. Szeretném meg­kérdezni tőle, hogy valóban szűztől született-e. A válasza történelmi jelentőségű lenne a számomra.”

Az én válaszom erre a kérdésre mindig is az volt, hogy Jézus szűztől született, mert a Biblia ezt állítja róla. Az angyal megjelent Józsefnek, és azt mondta neki: „Ne félj magadhoz venni Máriát, a te feleségedet, mert ami benne fogantatott, a Szent Lélektől van az. Szül pedig fiat, és nevezd annak nevét Jézusnak, mert ő szabadítja meg az ő né­pét annak bűneiből.” (Máté 1:20–21)

A szűztől való születés sokaknak jelent megütközést, mert nem akarják Isten Igéjét – a Bibliát – bizonyítékként el­fogadni. Nem hihetünk valakiben, ha nem fogadjuk el a beszédét.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!