Meghosszabbította Donald Trump tiltását a YouTube
Felfüggesztését az "erőszakkal kapcsolatos folyamatos aggodalmak" fényében tartják fenn
Meghosszabbította Donald Trump tiltását a YouTube

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2021. 01. 28.
Határozatlan időre meghosszabbította Donald Trump volt amerikai elnök felhasználói fiókjának tiltását szerdán a YouTube videómegosztó internetes portál. YouTube-csatornájának csaknem 2,8 millió feliratkozója van.

Donald Trump fiókját először január 13-án függesztette fel a Google tulajdonában lévő vállalat, majd a múlt héten újra bejelentették a tiltás meghosszabbítását.

Az erőszakkal kapcsolatos folyamatos aggodalmak fényében a csatorna felfüggesztése továbbra is érvényben marad

- jelentette ki szerdán nyilatkozatában a YouTube szóvivője.

Január 6-án a távozó elnök beszédet tartott Washingtonban, majd több száz híve megostromolta a Capitoliumot, ahol a kongresszus és a szenátus a Joe Bidenre leadott elektori szavazatok hitelesítése céljából tartott együttes ülését. Az összetűzésben öten életüket vesztették.

A Donald Trump elleni alkotmányossági vádeljárás (impeachment) megindítói szerint a volt elnök gyújtó hangú beszéde és közösségi felületein megjelent üzenetei okozták a zavargásokat, melynek sikerességére egyre kisebb esély mutatkozik.

Mark Zuckerberg, a Facebook vezetője szintén január elején jelentette be, hogy Donald Trump Facebook- és Instagram-fiókját is határozatlan időre letiltják, ugyanis - - mint fogalmazott - "egyszerűen túl nagy kockázatot jelent", ha továbbra is lehetővé teszik, hogy a volt elnök használja ezeket a platformokat.

Január elején a Twitter is tartósan és határozatlan időre felfüggesztette a volt elnök fiókját.

(Hetek/MTI)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!