Megerősítette a külügyminiszter: van egy ötödik magyar származású túsza is a Hamasznak
A Hetek által bemutatott áldozat viszont nem magyar állampolgár, bár magyar felmenőkkel bír
Megerősítette a külügyminiszter: van egy ötödik magyar származású túsza is a Hamasznak

Forrás: Facebook/Szijjártó Péter

2023. 10. 31.
Szijjártó Péter külügyminiszter az Országgyűlés Gazdasági Bizottságának ülésén az ATV kérdésére megerősítette azt a hírt, hogy egy újabb, ötödik magyar állampolgárságú túsz is van a Hamasz fogságában, aki már nagykorú, ám a sajtóban a Hetek híre nyomán megjelent áldozatnak bár magyar felmenői voltak, de nem volt magyar állampolgár. 

A külügyminiszter tájékoztatott, az eltűnt személyről az egyik hozzátartozó tájékoztatta a Külügyminisztériumot. Szijjártó azonban cáfolta, hogy a támadásnak lenne magyar áldozata, mert bár magyar felmenőkkel bír a Hetek által bemutatott személy, magyar állampolgársága nem volt. 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!