Megdöbbentő bizonyíték került napvilágra: élő denevéreket tartottak a Vuhani Virológiai Intézetben - videó
A felvételek egyértelműen cáfolják a WHO korábbi állításait
Megdöbbentő bizonyíték került napvilágra: élő denevéreket tartottak a Vuhani Virológiai Intézetben - videó

Forrás: Youtube/Sky News

2021. 06. 14.
Élő denevéreket is tartottak a Vuhani Virológiai Intézetben derül ki egy kiszivárgott videóból, ami egyértelmű bizonyíték arra, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) helytelenül tagadta és bélyegezte összeesküvés elméletnek a feltevést, hogy a laborban denevéerek is használtak vííruskutatásra.  

Nem akar lemaradni a Hetek legújabb kisfilmjeiről, podcast-adásairól? Iratkozzon fel Youtube csatornánkra itt!

A Vuhani Virológiai Intézet élő denevérekkel is tartott az elmúlt években a kínai !-es biobiztonsági szintű laboratóriumban - derül ki a Sky News Australia által vasárnap feltárt 2017-es kínai állami videóból. Ez a felfedezés közvetlenül ellentmond annak, amit az Egészségügyi Világszervezet nyomozói korábban elmondtak a COVID-19 eredetéről, egyértelműen elutasítvael a laboratóriumi eredetet, mint "alaptalan összeesküvés-elméletet."

A videó azt mutatja, hogy a vuhani laboratóriumban denevéreket tartottak egy ketrecben. Egy másik állítólagos jelenet a helyszínen azt mutatja, hogy egy tudós féreggel etet egy denevért.

Mindez alapvetően ellentmond annak, amit Peter Daszak zoológus, a WHO januárban Kínába küldött vizsgálati csoportjának tagja mondott a COVID-19 eredetéről. (Daszak mindemellett egy Ecohealth Alliance non-profit kutatószervezet elnöke is egyben, mely denevérekkel kapcsolatos kutatásokat végzett Kínában és évente 76 ezer dollárral támogatta a vuhani labor munkáját).

A WHO zoológusa 2020 decemberében egy azóta már törölt tweetjében kijelentette:

"Egyetlen denevért sem küldtek a vuhani laborba  a terepen begyűjtött vírusminták genetikai analizálása céljából. A tudomány nem így működik. Denevér-mintákat gyűjtünk, és azokat küldjük a laboratóriumba, aztán szabadon engedjük a denevéreket, ahol elkaptuk őket."

Egy másik tweetben pedig már egyenesen összeesküvésnek nevezte a denevérek és a laboratórium összekötését, és azon elméleteket, mely szerint a vírus mégiscsak onnan indulhatott:

"Ez egy széles körben elterjedt összeesküvés-elmélet.... 15 évig működtem együtt a laboratóriumokkal. NINCS ott sem élő sem halott denevér."

Végül Daszak személyesen köszönte meg Dr. Anthony Faucinak, hogy eloszlatta annak lehetőségét, hogy a koronavírus világjárvány laboratriumból szabadult volna el. Kiszivárgott emailjében a következőt írja: 

"Szerettem volna személyesen köszönetet mondani munkatársaink nevében, amiért nyilvánosan kiállt és kijelentette, hogy a tudományos bizonyítékok  a COVID-19 természetes eredetét támasztják alá... nem pedig a Vuhani Virológiai Intézetből való kiszabadulást. Véleményem szerint megjegyzései bátrak, és megbízható hangból származnak, és segítenek eloszlatni a vírus eredete körül forgó mítoszokat. "

A WHO zoológusa ebben a hónapban visszavonta korábbi állításait és bevallotta, hogy a laboratóriumban lehettek denevérek, de nem kérdezte meg az Intézetet, hogy vannak-e.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, hírszerzési információk alapján az USA és a G7-ek is újabb WHO-vizsgálatot szorgalmaznak a világjárvány eredetével kapcsolatban. A vuhani laboratórium titkaival kapcsolatban a hetilapban megjelent korábbi elemzésünket itt olvashatja el.

(TheBlaze/Sky News/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!