Medvegyev szerint Moszkva nukleáris fegyvereket is bevethet
„A nyugati országoknak (…) meg kell értenie, hogy Oroszország a maga útját választotta" - mondta
Medvegyev szerint Moszkva nukleáris fegyvereket is bevethet

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2022. 09. 23.
Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök csütörtökön kijelentette, hogy a Moszkva fegyverraktáriban fellelhető bármely fegyvert – így nukleáris fegyvereket is – bevethet Moszkva az Ukrajnától elcsatolt területek védelme érdekében.

A Hetek 25 éve küzd a magzatgyermekek védelméért, áll ki a természetes családok mellett, valamint a hit és szólás szabadságáért. Ha számodra is fontosak ezek az ügyek, legyél te is a támogatónk!

Medvegyev az atomfegyverek esetleges bevetése mellett arról is beszélt, hogy a korábban bejelentett népszavazások Ukrajna jelentős részén – összesen négy tartományban – zajlanak majd, és hogy szerinte már „nincs visszaút”.

„Ezért nem kell bennünket a Krím elleni NATO-csapásról szóló beszéddel riogatnia a nyugalmazott nyugati tábornokoknak”

- írta Medvegyev a Telegramon. 

„A hiperszonikus rakéták sokkal gyorsabban elérhetik az európai és az amerikai célpontokat."

Majd hozzátette, hogy „A nyugati országoknak és általában a NATO-országok minden állampolgárának meg kell értenie, hogy Oroszország a maga útját választotta."

(JPost/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!