Medvegyev figyelmeztet: az EU-nak is vannak atomerőművei, ott is történhetnek balesetek
Reagált a volt orosz elnök a nukleáris katasztrófával kapcsolatos nyugati nyilatkozatokra
Medvegyev figyelmeztet: az EU-nak is vannak atomerőművei, ott is történhetnek balesetek

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2022. 08. 12.
Egyre több szó esik a nemzetközi sajtóban és a politikai vezetők körében egy esetleges nukleáris katasztrófa lehetőségéről, miután több támadás is történt Európa legnagyobb erőműve, a zaporizzsjai blokkok közelében. 

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a csernobili katasztrófával példálózva figyelmeztetett, hogy fennáll egy esetleges nukleáris katasztrófa veszélye. Szerinte Oroszország túszul ejtette a zaporizzsjai erőművet és azzal zsarol. 

Az egyelőre még nem világos, hogy pontosan kik is sodorták veszélybe az atomerőmű működését, mindenesetre az ENSZ főtitkára és a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség nagyon aggasztó nyilatkozatokban hívta fel a figyelmet a kockázatokra. 

Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök legújabb kemény üzenetében most

arra emlékeztette az Európai Uniót, hogy nekik is vannak erőművei, és ott is történhetnek balesetek.

Az orosz politikus a Telegram-oldalán magyarázta el, hogy szerinte miért nonszensz az oroszokat vádolni azzal, hogy megtámadták az orosz kézen lévő erőmű melletti épületeket. 

(Guardian)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!