Orosz házelnök: Washington és Brüsszel háborúba vezeti a világot
Medvegyev szerint új katonai szövetség fog létrejönni a háború elhúzódása esetén
Orosz házelnök: Washington és Brüsszel háborúba vezeti a világot

Illusztráció.( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2023. 01. 23.
Globális katasztrófához fog vezetni, ha Ukrajnát támadófegyverekkel látják el - írta Telegram-csatornáján az orosz parlament alsóházának elnöke.

„Ha Washington és a NATO-országok olyan fegyvert szállítanak, amellyel békés városok megtámadására és a területeink elfoglalására fognak törekedni, ahogyan az a fenyegetőzéseikben elhangzott, az erősebb fegyverekkel való megtorláshoz fog vezetni” – írta Vjacseszlav Vologyin.

A politikus szerint tarthatatlan az a más országokban megfogalmazott érvelés, hogy „a nukleáris hatalmak korábban nem használtak tömegpusztító fegyvereket helyi konfliktusokban”, hiszen ezek az államok nem szembesültek olyan helyzettel, amikor az állampolgáraik biztonsága és az országuk területi épsége veszélybe került.

A házelnök hangsúlyozta, hogy az amerikai kongresszus tagjainak, a Bundestag tagjainak, a francia nemzetgyűlésnek és más európai parlamenteknek tudatában kell lenniük az emberiséggel szembeni felelősségüknek.

Döntéseivel Washington és Brüsszel szörnyű háborúba vezeti a világot: egy teljesen eltérő hadviselésbe a maitól, amikor a csapások kizárólag a kijevi rezsim által használt katonai és kritikus infrastruktúra ellen irányulnak. Tekintettel az orosz fegyverek technológiai fölényére, az ilyen döntéseket hozó külföldi politikusoknak meg kell érteniük, hogy ennek globális tragédia lehet a vége, amely elpusztítaná országukat”

- írta Vologyin.

Az orosz biztonsági tanács elnökhelyettese az Ukrajnának katonai támogatást nyújtó országok ramsteini miniszteri találkozóját utalva azt írta a Telegramon, hogy a tanácskozás és Ukrajna nehézfegyverekkel való ellátása „nem hagy kétséget afelől”, hogy az ellenségei megpróbálják kifárasztani vagy elpusztítani Oroszországot.

Dmitrij Medvegyev szerint „elhúzódó konfliktus esetén egy adott pillanatban új katonai szövetség fog létrejönni azokból az országokból, amelyeknek elegük van az amerikaiakból és a kasztrált ebeikből”.

„Az emberiség történelmében ilyen dolgok mindig is így történtek a hosszú háborúk során. És akkor az államok végre dobni fogják az öreg Európát és a szerencsétlen ukránok maradékát, a világ pedig újra egyensúlyba kerül” - írta a volt orosz elnök.

(MTI / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!