Magyarország is helyet kapott az amerikai elnökválasztási kampányban
Joe Biden totalitárius rendszernek nevezte és Fehéroroszországhoz hasonlította hazánkat
Magyarország is helyet kapott az amerikai elnökválasztási kampányban

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2020. 10. 16.
A demokrata elnökjelölt Joe Biden Lengyelországot és Magyarországot is a totalitáriánus rendszerekkel említette együtt, illetve Beloruszhoz hasonlította őket egy kampánybeszédében. Szijjártó Péter külügyminiszter a Facebookon reagált a kijelentésekre. 

Biden a csütörtöki philadelphiai választási fórumon a V4-ek oszlopos tagjait Donald Trump külpolitikáját érintve hozta szóba.

A demokrata elnökjelölt leszögezte, a NATO-t a széthullást fenyegeti, és mindez a Fehéroroszországban, Lengyelországban és Magyarországon történtekből látható. Nem sokkal később az említett országokra visszautalva hozzátette, hogy megnőtt a totalitárius rezsimek száma a világon.

Szijjártó Péter Facebook-oldalán reagált a demokrata elnökjelölt negatív kijelentéseire. Rávilágított, hogy Magyarország és az Egyesült Államok kapcsolata sosem volt ilyen jó, mint most, illetve kiemelte, hogy Donald Trump amerikai elnök és Orbán Viktor miniszterelnök az illegális migráció, a határvédelem, a biztonság, a családok támogatása és a keresztény közösségek védelme ügyében hasonló állásponton van.

A külügyminiszter szerint Biden kijelentésének semmi köze a valósághoz, és nyilvánvalóan Trump miatt vonta be csak a kampányába.

Megnyilvánulása nagyjából sejteti, hogy a demokrata elnökjelölt milyen politikát folytatna Közép-Európával kapcsolatban.

(Mandiner/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!