Letartóztattak egy lelkészt Londonban, mert a természetes házasságról prédikált
Az utcán beszélt arról, hogy mit mond a Biblia házasságnak és családnak
Letartóztattak egy lelkészt Londonban, mert a természetes házasságról prédikált

Forrás: Youtube/Christian Concern

2021. 04. 30.
John Sherwood lelkész egy társával London észak-nyugati külvárosának, Uxbridge központjában tartott nyilvános prédikációt. Ezen többek között arról is beszélt, hogy a brit társadalom eltávolodik a keresztény értékektől, például a természetes házasságtól. Bevitték a rendőrök. 

Az internetre is felkerülő felvételek alapján Sherwood a prédikációjában a Bibliára hivatkozva beszélt arról, hogy

Isten teremtésének a célja az volt, hogy a házasság egy férfi és egy nő szövetsége legyen, és ők alkossanak a gyermekeikkel egy családot. Nem pedig két, vagy több férfi és nő.

Hozzátette, Isten csak két nemet teremtett, a férfit és a nőt. 

Beszéde közben azonban több bejelentés is érkezett, az arra sétáló magukat LMBTQ-nak tartott emberek homofóbnak és gyűlölködőnek minősítették a prédikátort és jelezték a rendőrség felé is a panaszaikat. A hatóságok ezt követően letartóztatták a férfit, aki hiába védekezett azzal, hogy a vallás-, és szólásszabadság értelmében szabadon beszélhet a hitéről, valamint ha ez bárkit zavar, az szabadon továbbsétálhat. 

 

A rendőrök szerint Sherwood beszéde nyugtalanságot és zavart okozott, ezért egy éjszakára bevitték az őrsre. Másnap szabadon engedték, de eljárás folyik ellene. 

John Sherwood egyébként a Penn Free Metodista Egyház pásztora, gyakran evangélizálnak az utcákon.

A 71 éves lelkészt a kiérkező rendőrök arra kérték, hogy ne tegyen "homofób kijelentéseket",

ám Sherwood a szólásszabadságra hivatkozva folytatta a prédikációját. Ekkor néhány szemtanú közbe is kiabált. 

Letartóztatásakor a rendőrök egyébként arról kérdezték a lelkészt, hogy mit tenne, ha homoszexuális lenne a gyermeke.

Sherwood szerint a hatóságoknak joguk van kérdezni a konkrét esetről, de a bibliai erkölcsön alapuló világnézetéről, személyes véleményéről már nem. 

(CBN, Breitbart)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!